Eltons Džons palīdz Eminemam cīņā ar narkotikām

© Scanpix

Mūziķis Eltons Džons ir paziņojis, ka palīdz hiphopa māksliniekam Eminemam cīnīties ar narkotiku atkarību.

Eminems un E. Džons ir ļoti atšķirīgi skatuves mākslinieki, un viņu sadarbību varētu izmantot par ilustrāciju izteicienam, ka pretmeti pievelkas. Pirms pāris gadiem viņi abi iedziedāja jaunu versiju Eminema un Daido dziesmai Stan, un nu viņi atkal ir kopā – tikai šoreiz cita iemesla dēļ.

Pagājušā gada maijā Eminems atzinās, ka viņa atkarību problēma ir kļuvusi tik dziļa, ka viņš katru dienu mēdz dzert saujām zāļu. "Tablešu skaits ir liels," Eminems sacīja žurnālam Vibe. "Es pat vairs nezinu, ko īsti lietoju." Savukārt laikrakstam The Sun viņš toreiz sacīja, ka E. Džons saprotot zāļu un narkotiku atkarības problēmas, un publiski vērsās pie viņa pēc padoma.

E. Džons BBC tagad stāsta, ka savu palīdzību viņš sniedz tikai tiem ļaudīm, kas paši to vēlas. Nonācis narkotiku gūstā, Eminems esot kļuvis negants un pašpārliecināts, taču viņam cīņā ar atkarībām esot labi panākumi. "Es Eminemam esmu palīdzējis pēdējo 18 mēnešu laikā, un viņš uz priekšu dodas brīnišķīgi," sacīja E. Džons. "Esmu pieejams, ja cilvēkiem ir nepieciešama mana palīdzība. Ja cilvēki lūdz palīdzību, ir iespējams pastāstīt, kur viņiem doties, bet, ja cilvēki atbalstu nevēlas, nav nekādas jēgas viņiem dot padomu."

Eminema nedienas ar narkotikām ir ilgušas kopš 2005. gada, un to dēļ viņš trīs gadus bija pazudis no mūzikas dzīves. Pagājušajā gadā viņš atgriezās ar jaunu albumu Relapse, un liela uzmanība šajā diskā bija veltīta Eminema cīņai ar savām personiskajām likstām, tai skaitā narkotiku atkarībai. Tiesa, arī iepriekšējos albumos viņš narkotiku tēmai ir veltījis gana daudz uzmanības. Lai arī viņš savu dziesmu tekstos šo jautājumu acīmredzami uzsver ne tikai tādēļ, lai atspoguļotu savu dzīvi, bet arī pievērstu uzmanību, tomēr skaidrs, ka viņš nav nekāds iesācējs dažādu medikamentu un apreibinošu vielu pasaulē.

Arī E. Džonam nav svešas šāda veida problēmas. Pagājušā gadsimta 80. gados arī viņu bija apsēduši narkotiku un alkohola pūķi, tomēr viņš ar šīm nedienām ir ticis galā un tāpēc var dot padomus ceļā arī citiem.

2. janvāra intervijā BBC E. Džons arī izteicās, ka viņam ir zināms, ka Džordžs Maikls viņam savulaik ir veltījis nicinošas piezīmes, tomēr tā neesot E. Džona darīšana. Abiem dziedātājiem pirms vairākiem gadiem bija dzēlīgu piezīmju apmaiņa – E. Džons sacīja, ka Dž. Maikls lietojot pārlieku daudz narkotiku un ka viņa albums Patience nav attaisnojis uz to liktās cerības. Dž. Maikls atbildēja, ka E. Džonam jau nu gan neesot ne jausmas par viņa privāto dzīvi. Mazliet vēlāk E. Džons nožēloja, ka palaidis muti, un piecas reizes bija mēģinājis kolēģim piezvanīt, lai izlīgtu mieru, tomēr tas nebija izdevies, jo Dž. Maikls ar viņu atteicies runāt. Deviņus mēnešus ilgais kariņš tomēr beidzās ar kopējām pusdienām un atļauju E. Džonam iekļaut viņu abu 1991. gadā ierakstīto dziesmu Don"t Let the Sun Go Down on Me kādā no saviem albumiem.