Kadafi dēls iesūdz tiesā Šveices kantonu

Lībijas līdera dēls Hanibals Kadafi vērsies tiesā pret Ženēvas kantonu un pret kādu vietējo laikrakstu, kas publicējis policijas fotouzņēmumus, kuros viņš redzams laikā, kad bija Šveicē arestēts, ziņo ārvalstu mediji.

Ženēvas miertiesa savā paziņojumā norādījusi, ka Hanibals Kadafi 17.decembrī iesniedzis civilprasību par kaitējuma kompensēšanu, jo varasiestādes pārkāpušas viņa "personas neaizskaramību".

Hanibals Kadafi un viņa gaidībās esošā sieva 2008.gada jūlijā uz neilgu laiku tika aizturēti, pamatojoties uz divu Ženēvas viesnīcas apkalpotāju sūdzību par Lībijas līdera dēla rupjo izturēšanos. Hanibala Kadafi arests izraisīja ilgstošu diplomātisku konfliktu Bernes un Tripoles attiecībās.

Aptuveni pirms trīs mēnešiem laikraksts "Tribune de Geneve" publicēja policijas uzņemtas fotogrāfijas, kurās Hanibals Kadafi bija redzams aresta laikā un bija manāmi izspūris.

Fotogrāfijas laikrakstā parādījās dažas nedēļas pēc sabiedrībā pretrunīgi vērtētās Šveices prezidenta Hansa Rūdolfa Merca atvainošanās Lībijai.

Tiesa vēsta, ka prasība vērsta arī pret "Tribune de Geneve" žurnālistiem, taču atteikusies atklāt viņu vārdus.

Abu valstu attiecības sarežģījās vēl vairāk, kad Tripolē tika aizturēti divi šveiciešu uzņēmēji, kuriem tika atteiktas izceļošanas vīzas.

Mercs publiski paziņojis, ka Tripole fotogrāfiju publicēšanu uztvērusi kā "pazemojumu".

Svarīgākais