Separātisti gatavojas Doņeckas skolu sagrābšanai

Krievijas atbalstītie separātisti sestdien gatavojas Doņeckā sagrābt vairāk nekā 80 mācību iestādes, lai tajās varētu sarīkot svētdien paredzēto "referendumu" par atdalīšanos no Ukrainas, ziņo Doņeckas apgabala valsts administrācija.

Tikmēr prokrievisko separātistu pasludinātās tā dēvētās Doņeckas republikas "vēlēšanu komisija" paziņojusi, ka tā sadarbojas ar vietējo miliciju un ka vietējās varasiestādes neliekot nekādus šķēršļus "referenduma" sarīkošanai.

Balsošanas iecirkņi atradīšoties skolās visa Doņeckas apgabala teritorijā.

"Mums ir pilnīga varas izpratne, kas referendumam netraucē," izteicies Romāns Ļagins, kas uzdodas par "Centrālās vēlēšanu komisijas" priekšsēdētāju.

Viņš piebildis, ka "referenduma" sarīkošanai jau izveidotas 53 vietējās "vēlēšanu komisijas".

Lai pārliecinātu Doņeckas un Luhanskas apgabalu iedzīvotājus piedalīties "referendumā", separātisti apgalvo, ka tas došot iespēju Ukrainas austrumos ievest Krievijas "miera uzturētājus", savā "Facebook" lapā vēsta organizācijas "Informatīvā pretestība" koordinators Dmitrijs Timčuks.

Pasaulē

Frontē sacēlusies Krievijas bruņoto spēku 19. tanku pulka uzbrukuma vienība, kas oficiāli pārtraukusi pildīt pavēles un uzsākusi perimetra aizsardzību pret savu vienību, kamēr kalnrači protestē pet varas iestādēm, kas jau vairākus mēnešus nav izmaksājuši algas. Acīmredzot šobrīd Krievijas valdībai neizdodas ieviest kārtību ne frontē, ne pie civilajiem iedzīvotājiem, raksta “dialog.ua”.