Brazlīliešu zēnam melnās maģijas rituāla laikā iedur 42 adatas

© AFP

Ārsti cenšas palīdzēt kādam divus gadus vecam brazīliešu zēnam, kura ķermenī viņa audžutēvs, iespējams, melnās maģijas rituāla laikā ir sadūris 42 adatas.

Audžutēvs Roberto Karloss Megalhaess pēc tam, kad viņu arestēja policija, ir atzinies, ka bērnu sadurstījis ar šujamadatām. Viņa skolotāja viņam esot likusi šādā veidā nogalināt bērnu, lai atriebtos sievai. „Viņš to izdarīja atriebības nolūkos,” aģentūrai AFP skaidroja Ibotiramas pilsētas policijas priekšnieks Fernandess Santana.

Pēc traumu konstatācijas zēns tika ievietots Barreirasas slimnīcas intensīvās aprūpes nodaļā, vēsta AP. Zēna stāvoklis ir smags, tomēr kopš ievietošanas slimnīcā tas ir mazliet uzlabojies. Ārsti sola, ka vairums adatu pakāpeniski tiks izņemtas, bet dažas, iespējams, ķermenī paliks, jo to izņemšana var nodarīt vēl lielāku postu. Vairākas adatas arī atrodas tuvu sirdij. Vakar cietušais tika nogādāts Salvadoras slimnīcā, kurā ir īpaša sirds dziedniecības nodaļa.

Bērnu uz slimnīcu Bahijas štatā aizveda viņa māte, jo bērnam bijušas sāpes vēderā un vemšana. Pēc tam, kad tas tika aplūkots rentgena aparātā, atklājās, ka zēns ir sadurstīts ar adatām — tās bija gan kaklā, gan kājās, gan plaušās un aknās. Dažas no adatām sasniedz piecu centimetru garumu.

Ārsti ir pārliecināti, ka adatas bērna ķermenī ir viena pēc otras sadurtas, jo, ja zēns tās būtu vienkārši norijis, tās nebūtu varējušas atrasties tik dažādās ķermeņa daļās. Tomēr uz puikas ķermeņa duršanas rētas nav konstatētas.

Māte stāstīja, ka aizdomas par zēna izmantošanu melnās maģijas rituālā viņai parādījušās, kad mājās, kur jau pusgadu dzīvoja kopā ar vīru R. K. Megalhaesu un saviem sešiem bērniem, atradusi dažādus dīvainus priekšmetus. Tomēr par to, kādā veidā adatas ir nonākušas bērna iekšienē, viņai nebija ne jausmas.

Pasaulē

Libānā uzsprāgst tūkstoši peidžeru un arī citas jauno tehnoloģiju ierīces – tās sākumā vibrē, tad dūmo, pēc tam aizdegas un uzsprāgst. Pasaule ir dziļā neizpratnē, kas īsti notiek, cilvēki ar aizdomām skatās uz saviem mobilajiem tālruņiem, datoriem, planšetēm.

Svarīgākais