Kijevā specvienības mēģina triecienā ieņemt domes ēku

Ukrainas milicijas īpašo uzdevumu vienība "Berkut" trešdien no rīta sākusi uzbrukumu protestētāju ieņemtajai Kijevas domes ēkai Kreščatikā, galvaspilsētas centrā, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra NBN.

Trīs "Berkut" autobusi piebraukuši tieši pie domes ēkas galvenās ieejas un nobloķējuši arī pārējās ieejas.

Miliči pret protestētājiem pielietojuši asaru gāzi. Reaģējot uz asaru gāzes pielietošanu, protestētāji no pašvaldības administrācijas ēkas otrā stāva logiem aplējuši specvienības kaujiniekus ar karstu ūdeni, stāsta aculiecinieki.

Vēl pirms uzbrukuma sākuma domes ēkai no tās piespiedu kārtā izvestas visas sievietes un bērni. Domē palikuši 100 līdz 150 cilvēku.

Domes ēka aizstāvji aizbarikādējuši nama durvis un logus.

Protestētāji, kas sapulcējušies pie domes ēkas sauc "Nost ar zeku!", kā arī dauza domes ēkas nobloķējušo autobusu logs. Demonstranti atbalsta domes aizstāvjus ar saucot "Malači!".

Pasaulē

Ilggadējs laikraksta “The Washington Post” žurnālists, divkāršs Pulicera prēmijas laureāts (1973. un 2002. gadā), Votergeitas skandāla (kā rezultātā 1974. gadā atkāpās toreizējais ASV prezidents Ričards Niksons) “uzracējs” (kopā ar Karlu Bernstīnu) Bobs Vudvords nesen laida klajā savu jaunāko grāmatu – “Karš”. Tajā viņš dienu pa dienai atsedz ASV politiskās vadības rīcību gan pirms, gan pēc Krievijas uzsāktā pilna mēroga iebrukuma Ukrainā.

Svarīgākais