"Google" nāksies izdzēst visas Maksa Moslija nacistisko orģiju bildes

© Scanpix

Francijas tiesa pielikusi pasaules vadošajam interneta resursu meklētājam "Google" izdzēst visas fotogrāfijas, kas saistītas ar bijušā Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) prezidenta Maksa Moslija orģiju skandālu.

2008. gadā šobrīd vairs nepastāvošais britu izdevums "News of the World" publiskoja tolaik prezidējošā Moslija fotogrāfijas, kurās viņš redzams seksuāla rakstura orģiju laikā, turklāt izmantojot nacisma elementus. Šī izdevuma pārstāvis bija nofotografējis Mosliju kopā ar piecām prostitūtām un vēlāk šī ziņa tika publicēta laikraksta pirmajā lapā.

Moslijs vērsās tiesā, lai aizstāvētu savu privāto dzīvi un pēc vairākus gadus ilgušiem tiesu darbiem ir uzvarējis. Tiesa nosprieda, ka apgalvojumiem par orģiju nacistisko raksturu nav pamata un atzina, ka tā bijusi privātās dzīves pārkāpšana no laikraksta puses, par labu cietušajam piedzenot 90 000 ASV dolāru.

Līdzīgā tiesas prāvā Moslijs uzvarēja jau 2011. gadā, tolaik piedzenot 40 000 dolāru no laikraksta īpašniekiem "News Corp" par to, ka šie materiāli tālāk izplatījušies pa visu internetu.

"Google" tagad ir piekrituši pakāpeniski dzēst visas meklētājā atrodamās fotogrāfijas, kas saistītas ar šo skandālu.

Svarīgākais