Zagļi atnes atpakaļ nozagtos datorus, uzzinot, ka apzaguši krīzes centru

© CNN

Kalifornijā, ASV, kāda zagļu banda pēc laupīšanas sapratusi, ka bija ielauzušies krīzes centrā un vēlāk atnesuši atpakaļ nozagtos datorus. Kopā ar atnesto laupījumu atstāta arī atvainošanās zīmīte, ziņo CNN.

Dažas stundas pēc sešu datoru un jauna portatīvā datora zādzības San Bernardino pilsētā,  zagļu grupa ir mainīja savas domas un atnesa atpakaļ nozagtās lietas, jo sapratuši, ka bija ielauzušies seksuālās vardarbības krīzes centrā. Vēl jo vairāk - par pārsteigumu policijai un centra darbiniekiem, noziedznieki atstājuši atvainošanās zīmīti par nodarīto.

Krīzes centra direktore saņēma zvanu no apsardzes firmas, ka konstatēta ielaušanās centrā. Policija noskaidroja, ka zagļi ir ielauzušies caur jumtu. Datoru zādzība centram varēja nest 5000 dolāru zaudējumus.

Pēc dažām stundām policija konstatēja aizdomīgas darbības nozieguma vietā. Atgriežoties notikuma vietā, centra direktore un policija nespēja noticēt – zagļi bija atgriezuši nozagtos datorus un atstājušu atvainošanās zīmīti uz portatīvā datora: ”Mums nebija ne jausmas, ko mēs ņemam. Te ir jūsu lietas atpakaļ, mēs ceram, ka jūs varat turpināt kaut ko mainīt cilvēku dzīvēs. Lai Dievs jūs svētī!”

Policijas priekšnieks Pols Viljams stāsta, ka savā 20 gadus ilgajā darba pieredzē policijā šī bija pirmā reize, kad zagļi atnes atpakaļ nozagtās mantas ar zīmīti līdzās. Atvainošanās vēstule tagad ir iedvesmojusi centra darbiniekus un sagādājusi papildus ziedojumus centram.

Pasaulē

Vatikāna banka ir atlaidusi divus darbiniekus, kuri ar savām nesenajām kāzām ir pārkāpuši tikko ieviesto aizliegumu precēties bankas darbinieku starpā, vēsta raidsabiedrība CNN.

Svarīgākais