Rīgā pirmo gadu notiks nakts sporta spēles

8. jūlijā Rīgā notiks nakts sporta spēles, kuras organizē sporta biedrība „Par stipru Latviju”.

Sporta biedrības valdes priekšsēdētājs Juris Kokainis stāsta, ka ideja aizgūta no līdzīga pasākuma Itālijā, kas bijis ļoti apmeklēts un pirmo gadu nolemts izmēģināt iedzīvotāju atsaucību Latvijā. Cilvēkiem atzinuši Muzeju nakti un citus vakara pasākumus, tāpēc cer, ka arī sportot gribētāju piektdienas vakarā netrūks, piebilst J. Kokainis.

Pasākums būs izvietots trīs Rīgas parkos. No pulksten 17 Vērmanes dārzā paredzēta aktīvā atpūta bērniem, kurā priekšnesumus sniegs vairākas sporta skolas un interešu centri.

Esplanādē aicināti spēka sporta cienītāji, jo speciāli izveidotā ringā notiks cīņu paraugdemonstrējumi un svarcelšana, kur ikvienam būs iespēja mēroties spēkiem ar profesionāļiem un piedalīties sacensībās. Darbosies arī F1 simulācija datorā, slidotava un citas aktivitātes.

Ekstrēmā zona būs izvietota Kronvalda parkā, kur notiks strītbola un florbola spēles, stafetes gan lieliem, gan maziem, skriešana, bet pusnaktī apmeklētājus gaida pārsteigums „Gaismas skrējiens”.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.