Rīgas Centrāltirgū norisināsies mākslinieku plenērs

Festivāla "Mākslas dienas 2011" ietvaros no 13. līdz 15.maijam Centrāltirgū notiks mākslinieku plenērs "Tirgus diena",aģentūru BNS informēja "Rīgas Centrāltirgus" mārketinga vadītājs Ivars Jakovels.

Brīvdabā jaunie mākslinieki iemūžinās vienu no lielākajiem Eiropas tirgiem, tirgus preci, pircēju un pārdevēju tirgošanos un tērgāšanu. Ikvienam tirgus apmeklētājam šajās dienās ir iespēja ne vien novērot dažādu mākslinieku radošās izpausmes, bet arī tapt iemūžinātam mākslas darbos, kļūstot par daļu no Centrāltirgus – Rīgas kultūras zīmes – fiksēta vēstures mirkļa.

Plenēra laikā tapušie darbi no 20.- 22. maijam tiks eksponēti izstādē "Tirgus diena" Vidzemes tirgus Gaļas paviljonā. "Tirgus dienas" mākslas darbus vērtēs "Rīgas Centrāltirgus" un SIA "Pareizā Ķīmija" pārstāvju veidotā žūrija, kas labākajam darbam piešķirs prēmiju 500 latu apmērā.

Centrāltirgus iesaistījies festivāla "Mākslas dienas 2011" norisēs, ne vien rīkojot mākslinieku plenēru un konkursu, bet arī atbalstot no 13. līdz 20. maijam notiekošo Starptautisko monumentālo mozaīku simpoziju un virkni pasākumu Vidzemes tirgū.

No 20. līdz 22. maijam Vidzemes tirgus Gaļas paviljonā, papildus plenērā tapušo darbu eksponēšanai, norisināsies izstāde "Trojas zirgs". 20.maija vakarā Gaļas paviljonā notiks grupas "Dzelzs vilks" koncertizrāde "Zoopera. Dzīvnieku pilsēta".

Festivāls „Mākslas dienas 2011” norisinās līdz 5.jūnijam. Tā mērķis ir veicināt starptautisku mkslas apriti, pieredzes apmaiņu un jaunradi. Pasākuma ietvaros interesenti varēs apmeklēt dažādus mākslas pasākumus visā Latvijā, kopumā festivālā pieteikts 71 projekts, tostarp tiks atklātas arī 23 dažādas izstādes.

Svarīgākais