Pedagogi atlaides Rīgas sabiedriskajā transportā saņems vēlāk

Lai arī atlaides pilsētas sabiedriskajā transportā Rīgas pašvaldības mākslas, mūzikas, sporta skolu, kā arī pirmsskolas un interešu izglītības iestāžu pedagogiem pienākas no rītdienas, pieteikties tām vēl nevar – jāsagaida, līdz iespēju saņemt atlaidi apstiprinās Rīgas dome.

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja nolēma piešķirt 50% atlaidi sabiedriskā transporta mēnešbiļetei vienā transporta veidā vienā maršrutā ne tikai vispārizglītojošo skolu, bet arī mākslas, mūzikas un sporta skolu, interešu un pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem.

Līdzekļus atlaižu nodrošināšanai piešķirs no SIA Rīgas satiksme (RS) iekšējām rezervēm. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens Neatkarīgajai pastāstīja, ka finansējums iegūts, pārplānojot kopējo naudas plūsmu uzņēmumā, tomēr konkrētas pozīcijas, kur izdevumi samazināti, viņš neminēja. Diemžēl pagaidām pieteikties atlaidēm skolotāji vēl nevar, jo Rīgas dome tās nav apstiprinājusi. Plānots, ka dome lēmumu pieņems rīt.

***

UZZIŅAI

Lai saņemtu atlaidi, pedagogiem rīt pēcpusdienā jādodas uz kādu no SIA Rīgas satiksme klientu apkalpošanas centriem, līdzi ņemot izziņu no darbavietas un personu apliecinošu dokumentu. Biļetes varēs iegādāties visās tirdzniecības vietās, kas apzīmētas ar e-talona logo, biļešu automātos un internetā.

Svarīgākais