Rīgā top bērnu veselības centrs

© F64 Photo Agency

Izremontēta kardioloģijas nodaļa un poliklīnikas ēka, jauns aprīkojums, celtniecības darbi, būvdarbi un apgrozījums seši ar pusi miljonu – tā Rīgas 1. slimnīca vakar prezentēja savu attīstību.

Jau novembrī 23. korpusā tiks atklāts bērnu veselības centrs ar ģimenes ārstu praksēm, bērnu speciālistu konsultācijām, stomatoloģiju, rehabilitāciju un ūdens dziedniecību. Savukārt 22. korpusā sāks būvdarbus, lai izvietotu ģimenes ārstu prakses, bet bijušo veļas un katlu māju pārbūvēs par operāciju, intensīvās terapijas un sterilizācijas bloku, stāstīja Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs. Par Rīgas 1. slimnīcas darbu direktors Andrejs Pavārs teic, ka pērn slimnīcā veiktas 8350 operācijas un apkalpoti 1644 mazturīgie iedzīvotāji, bet apgrozījums bijis seši ar pusi miljonu. Savukārt slimnīcas filiāli – Veselības namu 5 – speciālists raksturo ar vārdiem: «Veidojas ļoti masīva un spēcīga veselības iestāde, kurai vairs nav nekāda sakara ar neatliekamo palīdzību.

Latvijā

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mācās no komunikācijas kļūdām nesenā Krievijas militārā drona incidenta laikā, piektdien intervijā Latvijas Radio pauda NBS Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieks, pulkvedis Māris Tūtins.

Svarīgākais