Riteņbraucēji gatavojas sezonai un maratoniem

© F64 Photo Agency

Līdz ar pavasarīgāka laika iestāšanos veikalos palielinās pieprasījums pēc velosipēdiem un to rezerves daļām.

Audzis pārdošanas apjoms kalnu velosipēdiem, kas skaidrojams ar iedzīvotāju vēlmi piedalīties dažādās sacensībās un maratonos. Veloceliņu gatavību jaunajai sezonai vakar pārbaudīja arī Rīgas domes pārstāvji, dodoties izbraukumā ar divriteņiem.

Veikalu tīkla Fans vadītājs Pauls Stēga stāsta, ka garās ziemas dēļ sezona tikai tikko sākusies un cilvēki iegādāties divriteņus sākuši pēdējās pāris nedēļās. Arī SIA Gandrs pārdevējs Toms Putniņš norādīja, ka pieprasījums pēc velosipēdiem un to rezerves daļām ir vien nedēļu. Pašlaik cilvēki aktīvi pērkot rezerves daļas, lai atjaunotu vecos velosipēdus, bet, kad iegādājas jaunus, dod priekšroku vidēja līmeņa braucamrīkiem. Elkor valdes loceklis Rolands Feldmanis par velosipēdu tirdzniecības tendencēm zināja teikt, ka atšķirībā no pagājušā gada pieprasījums pēc velosipēdiem audzis par 15 procentiem: «Palielinājies kalnu velosipēdu pārdošanas apjoms, kas skaidrojams ar cilvēku vēlmi piedalīties dažādās sacensībās. Pieprasījums pēc bērnu un pilsētas velosipēdiem pagaidām saglabājies pērnā gada līmenī. Vispieprasītākie kalnu velosipēdi ir cenu kategorijā no 250 līdz 350 latiem, pilsētas velosipēdi – ap 150–200 latiem, bet bērnu velosipēdi – robežās no 55 līdz 110 latiem.»

Velosezonu atklāja arī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, viņa vietnieks Andris Ameriks un citas pašvaldības amatpersonas, dodoties izbraukumā, lai pārbaudītu pilsētas veloceliņu gatavību jaunajai sezonai. Izbraukumā piedalījās arī veloaktīvistu organizāciju dalībnieki. Šogad pašvaldība turpinās celiņu Centrs–Dārziņi, Vecmīlgrāvis– Vecāķi un Vanšu tilts–Māras dīķis projektēšanu un būvniecību. Kopējais pilsētas veloceliņu garums Rīgā ir gandrīz 50 kilometru. Uz esošajiem veloceļiem šogad atjaunos marķējumu, segumu, pazeminās ielu apmales, uzstādīs jaunas ceļa zīmes un veiks bedrīšu remontu, informē Rīgas domē.

Latvijā

Rūpēties par saviem bērniem, pirmkārt, ir vecāku uzdevums, un tikai pēc tam tas ir pārējo sabiedrības locekļu uzdevums, otrdien pēc valdības sēdes sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), komentējot gadījumu, kad pēc saslimšanas ar difteriju miris pret šo slimību nevakcinēts četru gadus vecs zēns.

Svarīgākais