Rīgas iedzīvotājus aicina ziņot par bedrēm

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs vakar tikās ar pašvaldības amatpersonām un ceļu uzturētājiem, lai lemtu par pilsētas ielu uzlabošanas darbiem. Remontdarbi sāksies nākamnedēļ, un iedzīvotāji ir aicināti ziņot par bīstamajām vietām.

Rīgas mērs norādīja, ka prioritāte ir bedres. Ceļu lāpīšana sāksies nākamnedēļ, bet ceļus, kurus neklāj asfaltbetons, remontēs pēc divām trim nedēļām, kad zeme vairs nebūs tik mitra. «Noslēdzies konkurss par satiksmes pārvadu pār Kārļa Ulmaņa gatvi. Ja rezultāti netiks apstrīdēti, jau maijā josla tiks slēgta un sākti remontdarbi. Līdzīgi maijā sagaidāms arī Salu tilta estakāžu remonts,» par vērienīgākajiem ceļu rekonstrukcijas darbiem informēja N. Ušakovs.

Bedru likvidāciju līdz šim nebija iespējams sākt, jo gaisa temperatūra bija pārāk zema. Ziemā norisinājās tikai avārijas bedru remontdarbi, kuros jau ieguldīti 182 336 tūkstoši latu. Pašlaik notiek bedru avārijas remontdarbi ar aukstā asfalta ieklāšanas metodi K. Ulmaņa gatves satiksmes pārvadā, Bieķēngrāvja satiksmes estakādē, Braslas ielā, Skanstes ielā, Brīvības ielā, un citur. Rīgas dome aicina ikvienu informēt Satiksmes departamentu par bedrēm uz pilsētas ielu, tiltu un satiksmes pārvadu braucamās daļas, zvanot pa bezmaksas tālruni 80003600, vai mājaslapā www.rdsd.lv, norādot konkrētu bedres atrašanās vietu.

Latvijā

Viena no Latvijas izcilāko sportistu kalvēm – Murjāņu sporta ģimnāzija – šobrīd saskaras ar finansiālām grūtībām. Skola, kas gadiem ilgi ir veidojusi nākotnes olimpiešus un čempionus, tagad stāv izaicinājumu priekšā. Kā šī situācija ietekmēs jauno sportistu sagatavošanu un kas tiek darīts, lai atrisinātu problēmas? Par to vairāk stāsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais