Atklāj renovēto Rīgas 1. slimnīcas poliklīniku

© Nora Krevneva

Lielāka, plašāka, modernāka, ērtāka – tāda šobrīd ir Rīgas 1. slimnīcas 1. korpusa poliklīnikas nodaļa, kas jau vakar uzņēma pirmos pacientus renovētajās telpās.

«Pirmām kārtām ir uzlabota poliklīnikas reģistratūra, ieviešot rindas kārtošanas sistēmu. Pirmajā un trešajā stāvā izvietoti speciālistu kabineti, otrais stāvs paredzēts ģimenes ārstiem, kur iekārtota arī atsevišķa reģistratūra. Kopumā poliklīnikā pieņems 19 ģimenes ārstu,» izrādot renovētās telpas, Neatkarīgajai stāstīja poliklīnikas vadītāja Ilze Reinholde.

Rīgas 1. slimnīcas direktors Andrejs Pavārs atzina, ka par renovācijas rezultātiem jāspriež pacientiem, jo galvenais – lai viņiem būtu labi: «No medicīniskā viedokļa viss, kas poliklīnikā ir tagad, bija arī pirms tam, tomēr ir patīkami uzturēties jaunās telpās, nespiežoties garajās rindās reģistratūrā.» Kā vienu no jaunumiem A. Pavārs minēja liftu un ratiņu pacēlāju, kas atvieglos pārvietošanos cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Renovācija poliklīnikas daļā tika sākta šā gada jūlijā. Veikti gan iekšējie apdares darbi, nomainīti inženiertīkli, ūdensapgāde un kanalizācija, uzlabota energoefektivitāte, apkures un ventilācijas sistēma, kā arī uzstādīta ugunsdrošības un apsardzes signalizācija. Rekonstrukcijas ieguvums ir arī speciāla slēdzama bērnu ratiņu novietne un galvenās fasādes īpašs izgaismojums – informēja Rīgas domē.

Trīs gadu laikā slimnīcas remontdarbos plānots ieguldīt deviņus miljonus latu, no kuriem 1. korpusa rekonstrukcijā ieguldīts 1 077 400 latu. Šogad jau pilnībā renovēts 17. korpusa 3. un 4. stāvs, drīzumā plānots sākt 23. korpusa rekonstrukcijas darbus, kur tiks izvietots Veselības nams 5 un Ūdens dziedniecības nodaļa.

Līdz ar Rīgas 1. slimnīcas renovētajām poliklīnikas telpām vakar tika atklāta arī piemiņas plāksne aizsaulē aizgājušajam ilggadējam Rīgas domes deputātam un Sociālo jautājumu komitejas vadītājam Leonīdam Kurdjumovam, kurš veicinājis slimnīcas attīstību. Pasākumā piedalījās arī Rīgas mērs Nils Ušakovs un vicemērs Andris Ameriks. «Ja nebūtu viņa atbalsta un neatlaidības, tad šodien šeit slimnīcas vairs nemaz nebūtu,» bilda N. Ušakovs.

Latvijā

Pasaules mēroga ielu mākslinieks no Francijas – Aéro pabeidzis savu sienas gleznojumu “Mana dzīve ir mana valsts” (My country is life) Liepājā, Krišjāņa Valdemāra ielā 56. Tas ir jau astotais darbs, ko Liepājai dāvina pludmales kafejnīca “Red Sun Buffet”, informē Mareks Alberts.

Svarīgākais