Rīgas satiksmei zaudējumi no šoferu bezmaksas vizināšanas neradīsies

© F64 Photo Agency

Sākot ar 13. decembri šoferi stipra sniega laikā var izmantot Rīgas sabiedriskā transporta pakalpojumus par brīvu, uzrādot tehniskās pases.

Rīgas Satiksmes preses sekretārs Viktors Zaķis nra.lv stāstīja, ka pagaidām vēl ziņu par to cik šoferīši izmantojuši šo iespēju nav, bet atsaucību iespējams prognozēt, balstoties septembrī notikušajā akcijā "Diena bez auto", kad iespēju braukt sabiedriskajā transportā bez maksas, uzrādot tehnisko pasi, izmantoja 15 000 reizes. Tā kā vidēji Rīgas Satiksme dienā pārvadājot 400 000 reizes, tad šīs iespējas izmantotāji esot bijuši mazāk par 4% no visiem sabiedriskā transporta lietotājiem.

Viktors Zaķis arī apgalvoja, ka šī akcija Rīgas Satiksmei zaudējumus neradot. Drīzāk zaudējumi rodoties stāvot sastrēgumos, kas stipra sniega laikā ir regulāri. Ja autovadītāji stipra sniega laikā brauktu ar sabiedrisko, tad sabiedriskais transports varētu braukt bez aizkavēšanās un zaudējumiem.

Kad šie atvieglojumi ir spēkā, bet kad nē, šoferīšiem iespējams uzzināt mājas lapās www.sniegs.riga.lv un www.riga.lv

Latvijā

TV24 diskusiju raidījumā “Uz Līnijas” 1. oktobrī viesojās biedrības "Latvijas dārznieks" eksperte, agronome, dārzeņkopības speciāliste Mārīte Gailīte, kas vērsa uzmanību uz šī gada sliktajiem laikapstākļiem Eiropā.