Ameriks nafta terminālu lietā vērsīsies vides dienestā

Ņemot vērā konstatēto vides piesārņojumu un iedzīvotāju sūdzības par gaisa kvalitāti Sarkandaugavā, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks un Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks personīgi ar iesniegumu vērsīsies Valsts vides dienestā.

Vicemērs lūgs pārskatīt piesārņojošās darbības atļaujas nosacījumus termināļiem ManTess un Woodison Terminal.

«Tā kā ministrs, kurš ir atbildīgs par vides jautājumiem valstī, ar šo jautājumu acīmredzot pats netiek galā, neredzu citu iespēju kā vērsties viņa pakļautībā esošajā institūcijā, lūdzot nekavējoties rīkoties, lai novērstu gaisa piesārņojumu Sarkandaugavā un draudus, ko tas nodara rīdzinieku veselībai un dzīves kvalitātei,» saka A. Ameriks.

Saskaņā ar spēkā esošo likumdošanu institūcija, kas izsniedz atļaujas uzņēmumiem, kuri pārkrauj bīstamas kravas, ir Valsts vides dienests. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pakļautībā esošā iestāde arī ir vienīgā, kam deleģētas tiesības lemt par kādu konkrētu termināļu slēgšanu, ja tiek fiksēts, ka to darbība apdraud iedzīvotājus un dabu. Neatkarīgā vakar jau vēstīja, ka naftas termināļu apkaimē mītošo cilvēku dzīves kvalitāte pagaidām nav būtiski uzlabojusies. Agrāk naftas produktu smārds bijis jūtams teju nepārtraukti, tagad brīvdienās smakas esot neciešamas.

Latvijā

Latvijā faktiskā bezdarba līmenis šogad augusta beigās, tāpat kā mēnesi iepriekš, bija 6,8%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes darbaspēka apsekojuma dati.

Svarīgākais