Rīgā sakārto pilsētas zaļo zonu

© F64 Photo Agency

Lucavsalas un Māras dīķu labiekārtošana turpinās, bet nākamgad to teritorijas būs sakoptas. Lucavsalā izveidos pludmali un aktīvās atpūtas parku. Vakar ar paveiktajiem darbiem iepazinās Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.

Lucavsalas ziemeļu daļa attīrīta no pamestajiem mazdārziņiem, izzāģēti bīstamie koki, savākti un izvesti atkritumi, izveidota smilšu pludmales zona, izdīdzis iesētais zāliens, un uzsākta taku izveide. «Mērķis šeit ir izveidot kvalitatīvu pludmali, volejbola un basketbola laukumus, kā arī bērnu rotaļu laukumu un bezmaksas autostāvvietu. Tas būs parks, kas izveidots no nulles,» informē N. Ušakovs. Māras dīķu apkārtnē atjaunots veloceliņa segums, iztīrīts dīķis, iestādīti jauni koki un krūmi, izveidots zāliens, uzstādīti jauni soliņi un atkritumu urnas, plānots pabeigt arī krastu stiprināšanu. Šīs neesot vienīgās vietas Rīgā, ko labiekārto. «Tāpat tiek uzlabots arī Pļavnieku parks, Ziedoņdārzs un Grīziņkalns, veidota promenāde gar krastmalu, lai galvaspilsētas centrs izskatītos tā, kā tam pienākas,» stāsta N. Ušakovs.

Latvijā

Pirmie velo statīvi jaunajos Čehijas uzņēmuma "Škoda Vagonka" ražotajos elektrovilcienos varētu parādīties nākamā gada sākumā, savukārt kopējās projekta izmaksas sarukušas par 25,8% - no 1,198 miljoniem eiro līdz 888 600 eiro, aģentūrai LETA pavēstīja AS "Pasažieru vilciens" (PV) pārstāvji.

Svarīgākais