Aptauja: puse RS pasažieru pozitīvi vērtē uzņēmuma mājaslapā veiktās izmaiņas

Nedaudz vairāk kā puse jeb 52% Rīgas sabiedriskā transporta "Rīgas satiksme" (RS) aptaujāto pasažieru atzinuši, ka pozitīvi vērtē RS mājaslapā veiktās izmaiņas maršrutu saraksta sadaļā, pavēstīja RS preses sekretārs Viktors Zaķis.

Viņš informēja, ka vairāk nekā puse RS interneta lapā veiktās aptaujas dalībnieku norādījuši, ka ir ne vien pamanījuši nesen veiktos uzlabojumus maršrutu un kustības sarakstos RS mājaslapā, bet arī pozitīvi novērtējuši priekšrocības, ko tie sniedz.

Pozitīvas izmaiņas ir pamanījuši 52% aptaujas dalībnieku, bet 48% minējuši, ka pagaidām vēl cenšas pierast pie jaunās maršrutu un kustības sarakstu aplūkošanas kārtības. Savukārt 23% respondentu atbildējuši, ka līdz ar veiktajām izmaiņām vienuviet ir pieejama visplašākā informācija par kustības sarakstiem, bet 11% aptaujas dalībnieku uzsvēruši minibusu sarakstu pievienošanas lietderību.

Aptaujā arī noskaidrots, ka 9% respondentu uzskata, ka saraksti tagad ir kļuvuši pārskatāmāki un viegli saprotami,un tikpat aptaujāto atzinuši, ka interneta lapa kļuvusi funkcionālāka un ērtāk lietojama.

Zaķis piebilda, ka respondenti lūgti atbildēt arī sociālajā tīklā "draugiem.lv". "Vislielākais aptaujas dalībnieku skaits atzina, ka jaunā maršrutu un kustības sarakstu lapa ir funkcionālāka un ērtāk lietojama. Nedaudz mazāks respondentu skaits apliecināja, ka lapa ir lietderīga, jo iespējams aplūkot visu sabiedriskā transporta maršrutu un kustību sarakstus, tostarp arī minibusu," norādīja Zaķis.

Aptaujā kopumā piedalījās vairāk nekā 1400 respondentu, un tā veikta 2012.gada janvārī.