"Jaunajam vilnim" Rīgā piedāvā Uzvaras parku

Rīgas domes (RD) opozīcijā esošie "Vienotības" deputāti kategoriski iebilst pret festivāla "Jaunais vilnis" rīkošanu Vecrīgas sirdī – Doma laukumā, aģentūru BNS informēja deputātu frakcijas referente Ieva Graudiņa-Šutko.

Opozicionāri gan piekrīt tam, ka festivāls varētu norisināties Rīgā, tomēr uzskata, ka festivāla rīkošanai Rīgā ir citas daudz piemērotākas vietas, piemēram, Uzvaras parks.

Deputāti arī apšauba Rīgas domes priekšsēdētāja izteikumus, ka festivāla organizēšana atnesīs Rīgai pasaules slavu. "Tas ir "Saskaņas centra" un [Rīgas vicemēra Andra] Amerika partijas organizēts vēlēšanu kampaņas projekts par nodokļu maksātāju naudu," teikts "Vienotības" deputātu paziņojumā.

Jau vēstīts, ka Rīgas dome divu nedēļu laikā pieņems lēmumu, vai "Jaunā viļņa" rīkošana Doma laukumā būtu juridiski un tehniski iespējama.

Konkursa rīkotajam Igoram Krutojam padomā esot piecas pilsētas, taču viņa favorīte esot tieši Rīga, kur jauno izpildītāju konkurss varētu notikt Rīgas vēsturiskajā centrā.

RD arī apstiprināja pašvaldības ieinteresētību pasākuma sarīkošanā, jo tas nozīmētu "milzīgu tūristu pieplūdumu un dzīvu naudu, kas nonāktu pilsētas budžetā".

Krutojs trešdien krievu avīzē "Čas" publicējis paziņojumu, ka sadarbība ar Jūrmalas domi nonākusi līdz kritiskajam punktam, tāpēc viņš neredz iespējas turpmāk konkursu rīkot šajā pilsētā un meklēs iespējas to darīt citur.

Svarīgākais