Rīgā draud sabrukt divstāvu dzīvojamā māja, iedzīvotāji evakuēti

Divstāvu dzīvojamajā mājā Rīgā, Daugavpils ielā 46, otrdien ir parādījusies plaisa, kāpnes ir atbīdījušās, un pastāv draudi, ka ēka jebkurā brīdī var sabrukt, tādēļ no tās evakuēti septiņi cilvēki, aģentūrai BNS pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Šembele.

Viņa sacīja, ka VUGD saņēma minēto informāciju plkst.13.42 un uz notikuma vietu tika nosūtītas septiņas ugunsdzēsēju glābēju automašīnas, jo pastāv draudi, ka ēka jebkurā brīdī var sabrukt.

Notikuma vietā pašlaik tiek veikti visi nepieciešami pasākumi, lai cilvēkus izvestu no mājas.

Šembele norādīja, ka patlaban no ēkas pirmā stāva jau ir evakuēts viens cilvēks, bet no otrā stāva - seši cilvēki.

Ēkas otrajā stāvā esot atradušies četri bērni, taču Šembele pagaidām nevarēja komentēt, vai bērni ir starp evakuētajiem un vai no ēkas ir evakuēti visi tās iedzīvotāji, jo pašlaik turpinās glābšanas darbi.

Braucot uz notikuma vietu, viena VUGD automašīna iekļuva autoavārijā, saduroties ar autobusu. Negadījumā cieta trīs autobusa pasažieri un viens ugunsdzēsējs glābējs. Notikuma vietā strādā Valsts policijas un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāvji. Traucēta sabiedriskā transporta kustība.

Latvijā

Latvijas Mūzikas producentu apvienības (LaMPA) valdes loceklei Elitai Mīlgrāvei nav skaidrs, kāpēc valsts iestādes pievienojušās jaunajai popmūzikas balvai "Gamma", kuras nolikums vēl neeksistē.

Svarīgākais