Sabiedriskais transports Rīgā kursē ar nelieliem kavējumiem, braukšanas apstākļi ‒ apmierinoši

Sabiedriskais transports Rīgā pirmdienas rītā kursē ar nelieliem kavējumiem, braukšanas apstākļi ir apmierinoši, aģentūrai BNS pavēstīja Rīgas domes (RD) Satiksmes departamenta pārvaldes vecākā referente Ilze Ķēdže.

Viņa pastāstīja, ka satiksme galvaspilsētā ir apmierinoša un sabiedriskais transports kursē bez lieliem kavējumiem, taču atsevišķos maršrutos var būt nelieli kavējumi.

Ķēdže uzsvēra, ka autovadītājiem jāņem vērā, ka darbdienās, visbiežāk rīta stundās, satiksmes sablīvējumi ir uz tiltiem un satiksmes pārvadiem virzienā uz centru, kā arī krustojumos ar augstu satiksmes intensitāti, piemēram, Gustava Zemgala gatves un Brīvības ielas krustojumā, Vienības un Kārļa Ulmaņa gatves krustojumā. "Īslaicīgi satiksmes traucējumi var rasties gadījumos, kad tiek slēgta dzelzceļa pārbrauktuve vai noticis ceļu satiksmes negadījums," sacīja RD pārstāve.

Viņa arī norādīja, ka līdz ar laika apstākļu maiņu autovadītāji brauc uzmanīgāk un kopējā pilsētas satiksmes plūsma palēninās. Ķēdže iedzīvotājus ziemas periodā aicināja rēķināties ar to, ka ceļā, iespējams, jāpavada ilgāks laiks nekā vasaras sezonā.

RD pārstāve arī informēja – lai uzlabotu satiksmes plūsmu galvaspilsētā, Satiksmes departaments veicis vairākus uzlabojumus, proti, aizliedzot kreisos pagriezienus, rekonstruējot ielu posmus vai krustojumus, kā arī mainot luksoforu signālplānu.

Jau vēstīts, ka pirmdien Rīgā pārsvarā ir skaidrs laiks, vietām dūmaka, sarma un augsts gaisa piesārņojums, jo vēja praktiski nav.