"Rīgas tiltiem" jāsniedz paskaidrojumi par avārijām uz Dienvidu tilta

© F64 Photo Agency

Rīgas dome (RD) uzdevusi uzņēmumam "Rīgas tilti" sniegt paskaidrojumus par sestdienas rīta avārijām uz Dienvidu tilta, aģentūrai BNS pavēstīja Rīgas domes (RD) sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Anna Kononova.

Viņa informēja, ka RD Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks sestdien noturēja operatīvu darba sanāksmi par situāciju, kas sestdien rīta pusē bija izveidojusies uz Dienvidu tilta. Sanāksmē piedalījās RD Satiksmes departamenta un ceļu uzturētāju pārstāvji.

Kononova atklāja, ka uzklausot ceļu uzturētāju un Satiksmes departamenta informāciju un paskaidrojumus, Baraņņiks uzdeva "Rīgas tiltiem" un RD Satiksmes departamentam pirmdien sniegt paskaidrojumus par šo ārkārtas situāciju un priekšlikumus līdzīgu situāciju novēršanai turpmāk. Priekšlikumi jāsniedz arī par to, kā uzlabot informācijas apmaiņu starp atbildīgo departamentu un ceļu uzturētājiem un sabiedrības informēšanu par pilsētas ielu stāvokli un ārkārtas situācijām.

"Laika prognoze par ļoti zemu gaisa temperatūru šajās dienās bija zināma jau labu laiku, arī ceļu uzturētājiem. Mani neapmierina "Rīgas tilti" sniegtie paskaidrojumi, uzņēmums nav nodrošinājis pienācīgu tiltu uzturēšanu atbilstoši esošajiem laika apstākļiem. Tāpēc tam tiks piemērotas līgumā paredzētās soda sankcijas. Turklāt ceļa uzturētājam ir jāsniedz informācija par to, kas tiks darīts lai šādas situācijas neatkārtotos," uzsvēra Baraņņiks.

Pēc viņa teiktā, arī RD Satiksmes departaments nav ticis galā ar sestdienas rīta situāciju. "Arī Satiksmes departaments nav ticis galā ar šā rīta ārkārtas situāciju. Departaments nav pienācīgi kontrolējis ceļu uzturētāju darbu. Turklāt iedzīvotāji netika savlaicīgi informēti par slideno nobrauktuvi. Tāpēc līdz pirmdienai departamentam jāsniedz savi priekšlikumi par to, kā pilnveidot Satiksmes departamenta Satiksmes vadības centra darbu, uzlabot savstarpējo komunikāciju ar ceļu uzturētājiem, kā arī nodrošināt iedzīvotājiem savlaicīgu informāciju par pilsētas ceļu stāvokli un īpaši par kādiem sarežģījumiem un ielām vai tiltiem," atzīmēja komitejas priekšsēdētājs.

Jau vēstīts, ka sestdienas rītā uz Dienvidu tilta Slāvu pārvada notikuši vairāki satiksmes negadījumi slidena ceļa dēļ, pusdienlaikā gan situācija stabilizējusies.

Latvijā

Latvijas Mūzikas producentu apvienības (LaMPA) valdes loceklei Elitai Mīlgrāvei nav skaidrs, kāpēc valsts iestādes pievienojušās jaunajai popmūzikas balvai "Gamma", kuras nolikums vēl neeksistē.

Svarīgākais