Rīgā būs skulptūru ansamblis Augusta Deglava romānam "Rīga"

Šodien Rīgas Pieminekļu padome konceptuāli atbalstīja tēlnieka Ģirta Burvja skices un telpiskos veidojumus, kas domāti rakstnieka Augusta Deglava piemiņas plāksnes uzstādīšanai un viņa romāna „Rīga” veltīto skulptūru ansambļa izveidošanai.

Piemiņas plāksne tiks uzstādīta pie mājas sienas, kur kādreiz ir dzīvojis rakstnieks – A.Deglava ielā 24. Savukārt skulpturālos veidojumus plāno uzstādīt skvērā A.Deglava un Pērnavas ielu krustojumā.

Šī iecere tapusi ar Rīgas domes Austrumu izpilddirekcijas iniciatīvu. Projekta autori plāno ne tikai atdzīvināt skvēru ar dekoratīviem elementiem, bet arī radīt romānā „Rīga” aprakstīto laikmeta vidi. Skulpturālās kompozīcijas tiks rādītas kā triloģijas varoņu tērauda figūras. Projektu plāno pabeigt šī gada augustā, par godu Augusta Deglava 150 gadu jubilejai.

Skvēra labiekārtošanu plānots finansēt no pašvaldības līdzekļiem, bet skulpturālajiem veidojumiem iecerēts piesaistīt vietējo uzņēmēju līdzekļus.

Latvijā

Latvijas Mūzikas producentu apvienības (LaMPA) valdes loceklei Elitai Mīlgrāvei nav skaidrs, kāpēc valsts iestādes pievienojušās jaunajai popmūzikas balvai "Gamma", kuras nolikums vēl neeksistē.

Svarīgākais