Plāno sākt spriest par Rīgas zoodārza jaunā Āfrikas savannas projekta virzību

Rīgas domē (RD) vairāk nekā gadu pēc ugunsgrēka zebru mājā sāks spriest par jaunā Āfrikas savannas projekta virzību, ziņo Rīgas zoodārza vadītājs Rolands Greiziņš.

Paredzēts, ka drīzumā darba grupā sanāks pārstāvji no Rīgas domes (RD) attīstības departamenta un Mājokļu un vides departamenta, kā arī Rīgas zoodārza.

RD Mājokļu un vides departamenta sabiedrisko attiecību speciāliste Anete Freiberga aģentūrai BNS sacīja, ka pagājušajā nedēļā apstiprināts rīkojums par darba grupas izveidi, kuras mērķis ir uzraudzīt Āfrikas savannas projekta īstenošanas gaitu, kā arī kontrolēt nodomu protokolā noteikto apņemšanās izpildi.

Kad darba grupa sanāks uz pirmo sēdi, pagaidām gan vēl nav zināms.

Freiberga norādīja, ka starp Mājokļu un vides departamentu un Pilsētas attīstības departamentu pērn novembrī noslēgts nodomu protokols, lai nodrošinātu Āfrikas savannas projekta realizāciju Rīgas zooloģiskajā dārzā. Nodomu protokolā puses apliecinājušas, ka apņemas piesaistīt Āfrikas savannas projekta būvdarbiem nepieciešamo finansējumu.

Greiziņš atzina, ka šādā formātā zoodārza projektus skata pirmo reizi, līdz šim projektu izstrāde bijusi paša zoodārza rokās.

Jau vēstīts, ka finansējuma trūkuma dēļ atliktais Āfrikas savannas projekts tika aktualizēts, kad pērn 7.janvārī ugunsgrēkā Rīgas zooloģiskā dārza zebru mājā gāja bojā trīs zebras, trīs strausi un dižantilope. Ugunsgrēks, visticamāk, izcēlās elektrobojājumu dēļ; zebru mītne tika apsildīta ar elektriskajām sildiekārtām.

RD Mājokļu un vides komitejas deputāti atbalstījuši 65 740 latu piešķiršanu Rīgas zooloģiskā dārza Āfrikas savannas kompleksa būvprojekta izstrādei un 43 tūkstošu latu piešķiršanu ugunsdzēsības signalizācijas sistēmu ierīkošanai Rīgas zooloģiskā dārza celtnēs. Tos paredzēts piešķirt gada otrajā pusē līdz ar domes budžeta grozījumiem. Tie vēl jāatbalsta arī RD Finanšu un administrācijas lietu komitejai.

Saskaņā ar RD Mājokļu un vides departamenta pašreizējiem aprēķiniem Rīgas zoodārza Āfrikas savannas būves īstenošanas kopējās izmaksas ir 851 940 latu (ar PVN).

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais