Par bijušajām ASV vēstniecības telpām interesi izrādījušas vairākas valsts iestādes

Par bijušajām ASV vēstniecības telpām interesi izrādījušas vairākas valsts pārvaldes iestādes, ziņo uzņēmuma "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pārstāve Daiga Laukšteina.

Viņa uzsvēra, ka VNĪ prioritāte ir nodrošināt ar atbilstošām telpām valsts institūcijas, tālab vispirms atbrīvotās telpas tika piedāvātas ministrijām un to struktūrvienībām. Dažas no tām ir izrādījušas interesi, taču, iekams gala vārds nav pateikts, nevar nosaukt kādu konkrētu nākamo lietotāju.

Visticamāk, bijušajās vēstniecības telpās Raiņa bulvārī un Smilšu ielā iemitināsies valsts institūcija, piebilda Laukšteina, gan neizpaužot, kuras valsts iestādes izrādījušas interesi.

Savukārt, ja vienošanos ar kādu no tām neizdosies panākt, VNĪ pieļauj iespēju, ka telpas nonāks publiskā nomas tirgū.

Jau vēstīts, ka ASV vēstniecība no telpām Raiņa bulvārī 7 un Smilšu ielā 7 pārvācās uz jaunbūvi Samnera Velsa ielā (bijusī Remtes iela).

Sākotnēji bija domāts, ka uz Raiņa bulvāri pārvāksies Valsts prezidenta kanceleja (VPK), kamēr Rīgas pilī notiks remonts. Taču ēkas sliktā stāvokļa dēļ VPK nolēma uz turieni nepārvākties.

VNĪ atzīst, ka ēka Raiņa bulvārī 7 ir būtiski nolietojusies, tostarp komunikācijas. Aplēses liecina, ka ēkas remontam vajadzīgi aptuveni divi miljoni latu.

Savukārt Smilšu ielā atradās ASV vēstniecības Kultūras un preses nodaļa un diplomātu dzīvokļi. VNĪ diplomātu dzīvokli piedāvāja eksprezidentam Valdim Zatleram kā pastāvīgo mitekli, kas pienākas bijušajam Valsts prezidentam. Taču Zatlers to uzskatīja par pārāk plašu un lūdza meklēt citu.