Rīgas pilsētas arhitekta kolēģija lems par Dailes teātra laukuma nākotni

Rīgas pilsētas arhitektu kolēģija ceturtdien lems par Dailes teātra laukuma nākotni, raksta "Latvijas Avīze".

Laukums pie Dailes teātra aizvien vairāk cieš no laikazoba un kļūst neglītāks, bet tā sakārtošanas darbi, ko bija paredzēts uzsākt jau pirms sešiem gadiem, uz priekšu nevirzās. Šo ceturtdien paredzēta Rīgas pilsētas arhitekta kolēģijas sēde, kurā turpināsies diskusija par pazemes autonovietnes virszemes daļas apbūvi, vēsta avīze.

Zemes gabals pie Dailes teātra jau 2006.gada vasarā tika iznomāts SIA "Šarlotes centrs", kuram līdz šim gadam tur bija jau jāizbūvē pazemes autostāvvieta. Uzņēmēji skaidro, ka laikus nav bijis noslēgts līgums par valstij piederoša zemesgabala iznomāšanu, kas arī nepieciešams autostāvvietas būvniecībai.

Zemesgabals 1860 kvadrātmetru platībā iznomāts uz 12 gadiem ar nosacījumu, ka "Šarlotes centrs" par saviem līdzekļiem un bez atlīdzības ierīkos un sakārtos virszemes laukumu 3629 kvadrātmetru platībā Brīvības un Šarlotes ielas stūrī.

"Šarlotes centrs" lūdza arī izmainīt neapbūvējamās publiskās ārtelpas robežas starp Bruņinieku, Brīvības un Šarlotes ielu, kas dotu iespēju veikt daudzfunkcionālas ēkas būvniecību pašvaldībai piederošā zemesgabala daļā.

Rīgas domes vicemērs Andris Amerika "Latvijas Avīzei" atzina, ka jautājums par jaunu apbūvi Rīgas vēsturiskajā centrā vēl ļoti rūpīgi jāvērtē, analizējot, kā un vai tā iederēsies pilsētvidē.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais