Rīgas zooloģiskais dārzs plēsīgo zvēru barošanai iegādājies 650 trušu

Rīgas zooloģiskais dārzs no uzņēmuma "Trusis I.M." iegādājies 650 dzīvus trušus, kuri paredzēti plēsīgo zvēru barībai, pastāstīja zooloģiskā dārza pārstāve Laura Līdaka.

Par 650 dzīvu trušu piegādi zoodārzs maksās 3900 latu.

Viņa sacīja, ka trušus paredzēts izmantot kā barību plēsīgo zvēru barošanai. "Tie paredzēti visu plēsīgo dzīvnieku barošanai, kuri nevar iztikt bez svaigas gaļas. Tās ir lielās ķirzakas, lauvas, tīģeri, kondori, grifi," teica Līdaka.

Vairākiem dzīvniekiem truši tiks izbaroti dzīvā veidā, proti, ļaujot tiem tos nomedīt, piemēram, čūskām.

Iegādātie truši paredzēti visam gadam. Līdaka paskaidroja, ka nedēļā parasti nepieciešami aptuveni 15 truši, kurus regulāri piegādā saimniecība, kas uzvarējusi iepirkumu konkursā. Noteikts, ka trušiem, kuri paredzēti dzīvnieku barošanai, jābūt no 1,5 līdz 2,5 kilogramus smagiem.

Līdz brīdim, kamēr piegādātie truši tiek izbaroti plēsīgajiem zvēriem, tie atrodas zooloģiskajā dārzā.

Līdaka arī informēja, ka dažkārt nepieciešami arī mazāki truši, tāpēc zoodārzs nepieciešamības gadījumā audzē savus trušus.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais