"Latvijas Atmoda" pārdēvēta par Rīgas partiju

Partija "Latvijas Atmoda" pārdēvēta par Rīgas partiju, tādējādi pasteidzoties priekšā Rīgas vicemēra Andra Amerika iecerei jaunveidojamo politisko spēku nodēvēt Rīgas partijas vārdā.

Paziņojums oficiālā laikraksta "Latvijas Vēstnesis" mājaslapā liecina, ka šī mazā partija, kas, gatavojoties pašvaldību un Eiropas Parlamenta vēlēšanām, ietilpa Guntara Krasta vadītajā apvienībā "Libertas Latvija", pērnā gada nogalē nolēmusi mainīt savu nosaukumu un mērķus.

Līdz ar šīm izmaiņām atlaista arī partijas valde, taču tās atlaistajiem locekļiem Leonam Bojāram, Rudītei Jaunzemei, Jānim Kleinbergam un Jānim Lejam tomēr dotas tiesības pārstāvēt partiju kopīgi ar vismaz vēl vienu no valdes locekļiem. Savukārt partijas valdes amatos ar tiesībām pārstāvēt partiju kopīgi ar vismaz vienu no valdes locekļiem iecelti Mārtiņš Draudiņš un Solvita Rozentāle, bet ar tiesībām pārstāvēt partiju atsevišķi – aktīvists Edvīns Puķe.

Par Rīgas partiju nodēvētais politiskais spēks par savu mērķi izvirzījis tiesiskas, pilsoniskas, sociāli atbildīgas tirgus ekonomikas valsts veidošanu un stiprināšanu.

Šī nav pirmā reize, kad partija "Latvijas Atmoda" mainījusi nosaukumu, iepriekš to sauca "Latvijas Pensionāru un Ssnioru partija", bet par "Latvijas Atmodu" tā pārdēvēta 2009.gadā.

"Latvijas Atmoda" Krasta vadītajā apvienībā "Libertas Latvija" darbojās kopā ar partiju "Mūsu zeme" un Sociālā taisnīguma partiju.

Jau vēstīts, ka vairāki likvidējamās LPP/LC politiķi nolēmuši apmēram pusgada laikā izveidot jaunu politisku partiju, kuras mērķis būtu kandidēt 2013.gadā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās, pretendējot uz varu Rīgā. Pašreizējais Rīgas vicemērs Andris Ameriks par partijas izveides plāniem aģentūrai BNS iepriekš izteicies, ka Rīgas partijas izveide ir šā gada pirmās puses jautājums un par iespējām tajā darboties interesi izrādījuši daudzi un dažādi cilvēki, kuri vēlas izpausties pašvaldību līmenī.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais