Par 10,5 tūkstošiem latu uzskaitīs satiksmes plūsmu uz Akmens tilta

Datoru, to iekārtu un programmatūru tirgotājs "Unitree" par 10,5 tūkstošiem latu bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) nodrošinās satiksmes plūsmas uzskaiti uz Akmens tilta Rīgā, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Tajā teikts, ka "Unitree" ir uzvarējis Rīgas domes (RD) Satiksmes departamenta izsludinātajā konkursā par satiksmes plūsmu skaitīšanas aparatūras iegādi un uzstādīšanu uz Akmens tilta Rīgā, un līguma kopējā summa ir 10,5 tūkstoši latu.

Departamenta pārstāvis Ilgvars Lipsts pastāstīja, ka satiksmes plūsmas fiksēšanai uz Akmens tilta plānots izmantot divus satiksmes plūsmas skaitītājus. "Paredzēts, ka satiksmes plūsmas fiksēšanai uzstādīs divus satiksmes plūsmas skaitītājus, no kuriem viens fiksēs automašīnas, kas dosies centra virzienā, savukārt otrs – tās, kuras dosies pretējā virzienā. Tas viss tiks apkopots datorā, kas atradīsies centra pusē pirms tilta," sacīja Lipsts.

Viņš paskaidroja, ka jauni satiksmes plūsmas skaitītāji uz Akmens tilta nepieciešami, jo iepriekšējie, kas balstījās uz magnētiskajām cilpām, pārstāja darboties.

IUB informācija liecina, ka "Unitree" bija vienīgais pretendents, kas pieteicās izsludinātajā konkursā.

"Lursoft" informācija liecina, ka "Unitree" reģistrēts 1991.gadā un tas pieder Lietuvā reģistrētajam komercdarbības un vadzinību konsultēšanas uzņēmumam "Alna Group UAB". 2010.gadā "Unitree" strādāja ar 522,3 tūkstošu latu apgrozījumu un guva 2928 latus lielu peļņu.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais