Rīgā Jauno gadu varētu sagaidīt aptuveni 10 tūkstoši tūristu

Rīgā Jauno gadu varētu sagaidīt aptuveni 10 tūkstoši tūristu, lielākā daļa jeb 80% būs tūristi no Krievijas, aģentūrai BNS prognozēja Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) izpilddirektore Santa Graikste.

Šogad uz gadumiju Rīgā varētu būt ieradušies uz pusi vairāk tūristu nekā pērn un lielākā daļa ieradušies no Krievijas. "Tas ir arī sentiments, mēs esam ļoti tuvu," krievu interesi par Rīgu izskaidroja Graikste.

Arī Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Guna Caune prognozēja, ka šogad Rīgā Jauno gadu sagaidīs vairāk tūristu nekā pērn. "Ir ziņas, ka tiek norīkoti papildu vilcieni, autobusi, biļetes uz daudziem Jaunā gada pasākumiem jau ir pārdotas," sacīja Caune.

Pēc Caunes teiktā, lielākā daļa pasākumu viesnīcās un citur par godu Jaunā gada svinībām notiks krievu valodā, taču atsevišķās vietās paredzēti arī pasākumi latviešu un angļu valodā.

Jau ziņots, ka Rīgas mērs Nils Ušakovs uzdevis apzināt pilsētas centrā strādājošos uzņēmējus, restorānu, kafejnīcu, bāru un veikalu īpašniekus un aicināt tos nodrošināt, ka 1.janvārī pilsētas centra ēdināšanas un tirdzniecības uzņēmumi būtu atvērti un varētu apkalpot uz Rīgu atbraukušos tūristus.