Rīgas pašvaldība aicina uzņēmējus nodrošināt, lai 1. janvārī kafejnīcas un restorāni būtu atvērti

Rīgas pašvaldība aicina uzņēmējus nodrošināt, lai 1.janvārī kafejnīcas un restorāni būtu atvērti, norāda Rīgas domes (RD) sabiedrisko attiecību speciāliste Anna Kononova.

Viņa informēja, ka RD priekšsēdētājs Nils Ušakovs uzdevis Rīgas pilsētas izpilddirektoram Jurim Radzevičam apzināt pilsētas centrā strādājošos uzņēmējus, restorānu, kafejnīcu, bāru un veikalu īpašniekus un aicināt tos nodrošināt, ka pirmajā jaunā gada dienā, 1.janvārī, pilsētas centra ēdināšanas un tirdzniecības uzņēmumi būtu atvērti un varētu apkalpot uz Rīgu atbraukušos tūristus.

"Jau tagad ir skaidrs, ka Rīgas viesnīcas gadumijā būs pilnībā noslogotas, visi numuri pilsētas centra viesnīcās jau kādu laiku ir rezervēti. Atceroties šā gada janvāra sākuma pieredzi, aicinu uzņēmējus aktīvi izmantot šo iespēju, strādāt 1.janvārī, būt gataviem apkalpot tūristus un nopelnīt," klāstīja Ušakovs.

Jau vēstīts, ka Jaungada brīvdienās lielākajā daļā Rīgas viesnīcu visi numuriņi jau ir pārdoti, savukārt Ziemassvētkos noslogojums ir mazāks.

Svētku laikā tūristu skaits galvaspilsētā parasti pieaug.