Kārļa Skrastiņa vārds ielas nosaukumā pagaidām netiks iemūžināts

© f64

Aicinājums pārdēvēt galvaspilsētas Mālpils ielu pie "Arēnas Rīga" slavenā hokejista Kārļa Skrastiņa vārdā pagaidām paliek neizpildīts.

Septembra sākumā Rīgas domes "Vienotības" frakcija bija vērsusies Pilsētas attīstības departamenta Rīgas vietvārdu un pilsētvides objektu nosaukumu komisijā ar aicinājumu pārdēvēt Mālpils ielu leģendārā hokejista vārdā.

„Arēna Rīga” ir iecienītākā hokeja līdzjutēju pulcēšanās vieta. Šeit norisinās arī svarīgākas Latvijas hokeja spēles, tāpēc "Vienotības" deputāti bija izteikuši šādu priekšlikumu.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Marija Ābeltiņa nra.lv portālam pastāstīja, ka Rīgas vietvārdu un pilsētvides objektu nosaukumu komisija "Vienotības" priekšlikumu nav noraidījusi. Lai pārdēvētu ielu K. Skrastiņa vārdā, būtu jāzina Latvijas hokeja federācijas (LHF), kā arī Skrastiņa tuvinieku domas. M. Ābeltiņa uzsvēra, ka šis jautājums tiks izskatīts arī nākotnē, un tiek gaidīti arī citi priekšlikumi kā savādāk var iemūžināt leģendārā hokejista vārdu.

LHF preses sekretārs Māris Gorbunovs vērtē pozitīvi valsts varas iestāžu vēlmi iemūžināt Latvijas izlases kapteiņa vārdu. Viņš atklāja, ka hokeja federācijā tiek domāts par to, lai pavasarī Latvijas izlases pārbaudes spēļu laikā iemūžinātu Latvijas izlases 7. numuru, ar kuru spēlēja K. Skrastiņš. Tas nozīmē, ka neviens cits nekad nevarēs Latvijas izlasē spēlēt ar šo numuru. Līdzīgi ir ar Helmuta Baldera 19. numuru.

Latviešu hokejists Kārlis Skrastiņš ir viens no izcilākajiem pašmāju hokejistiem, ilggadējs valstsvienības spēlētājs un kapteinis. Latvijas hokeja valstsvienības rindās K. Skrastiņš piedalījies astoņos pasaules čempionāta augstākās divīzijas turnīros, nesot Rīgas un Latvijas vārdu pasaulē.

Latvijā

Kādēļ valsts pārvaldē nav vēlams attālinātais darbs; kā Valsts kancelejas direktors plāno organizēt kandidātu atlasi augstajiem amatiem; vai garā, sarežģītā kandidātu atlases procedūra nav piesegs, lai izvairītos no atbildības; par nejēdzīgo aizraušanos ar dokumentu slepenošanu un valsts pārvaldes spēju un nespēju komunicēt ar sabiedrību – intervijas turpinājums ar Valsts kancelejas direktoru Raivi Kronbergu.

Svarīgākais