Rīga nav aprēķinājusi, cik izdevies ietaupīt siltās ziemas dēļ

Rīgas domes Satiksmes departamenta (RDSD) darbu šogad atvieglo silti ziemas apstākļi. Tomēr ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā dežurē visu diennakti.

Kā informē Satiksmes departaments, ielu un tiltu uzņēmumi darbu veikšanai kopumā iesaistījuši 32 specializētas kaisīšanas mašīnas, lai līdz ar apledojuma veidošanos vai snigšanas sākumu nekavējoties uzsāktu maģistrālo ielu un tiltu brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiāliem, kas pakāpeniski kausē ledu un sniegu, kā arī veiktu brauktuvju tīrīšanu.

Pēc RDSD datiem 2012. gadā 2,4 miljoni latu atvēlēti ielu periodiskajai atjaunošanai. Par minēto summu plānota 14 ielu seguma atjaunošana vai to rekonstrukcija.

Satiksmes departamenta komunikāciju speciāliste Ilze Dišlere nra.lv portālam pastāstīja, ka precīzi nav iespējams nosaukt cik lielu summu šogad sanāk ieekonomēt ceļu tīrīšanai siltas ziemas apstākļos. Viņa uzsvēra, ka ceļu uzturēšanas darbi notiek nepārtraukti atkarībā no laika apstākļiem. Pārsvarā darbi norisinās nakts posmā, kad ielas un tilti tiek apstrādāti ar pretslīdes materiāliem.

Latvijā

Kādēļ valsts pārvaldē nav vēlams attālinātais darbs; kā Valsts kancelejas direktors plāno organizēt kandidātu atlasi augstajiem amatiem; vai garā, sarežģītā kandidātu atlases procedūra nav piesegs, lai izvairītos no atbildības; par nejēdzīgo aizraušanos ar dokumentu slepenošanu un valsts pārvaldes spēju un nespēju komunicēt ar sabiedrību – intervijas turpinājums ar Valsts kancelejas direktoru Raivi Kronbergu.

Svarīgākais