Tīģerēna Klifa Granta pastaigas zoodārzā var vērot klātienē un tiešraidēs

© F64

Rīgas Zoodārzā savā pirmajā pastaigā šodien devās tīģeru Vasjas un Katrīnas pirmdzimtais - tīģerēns Klifs Grants. Sākot ar 15.decembri no plkst.13 līdz 14 tīģerēnu varēs vērot zoodārza apmeklētāji.

Pateicoties Lattelecom atbalstam, Klifa Granta gaitām varēs sekot līdzi tiešraidēs no webkamerām.

Lattelecom mārketinga dienesta direktors Toms Ābele minēja, ka katram rīdziniekam noteikti un katram Latvijas iedzīvotājam būtu vēlams reizi gadā atbraukt uz Rīgas Zooloģisko dārzu, tomēr tiem, kas to nevar izdarīt, būs iespēja 24 stundas diennaktī sekot līdzi Klifa izdarībām un varoņdarbiem, kurus var vērot Lattelecom vai Rīgas zoodārza mājaslapā.

Tīģerēns Klifs Grants dzimis 2011.gada 30.jūlijā. Kad tīģerēns bija trīs dienas vecs, viņa māte Katrīna, remontdarbu trokšņa satraukta, sāka mazuļus pārnēsāt, meklējot tiem drošu paslēptuvi. Nomocītos tīģerēnus mātei atņemt bijis grūti. Tā zoodārza darbinieku aprūpē nonāca divi tīģeru mazuļi- Klifs Grants un viņa māsiņa, kura no gūtajiem ievainojumiem drīz nomira. Arī tīģerpuika bija salauzis ķepu, nokrītot no mītnes plaukta. Zoodārza pārstāvis Ingmārs Līdaka teica, ka tīģerēnu ar māti noteikti nevar laist kopā, jo tīģeri savā starpā nesadzīvo. Tīģeru māti un tēvu tikai uz īsu brīdi salaiž kopā, kad mātei ir meklēšanās laiks.

Par Klifu Grantu rūpējas darbinieces Tatjana Ivasenko un Aļona Mihailova, kuras pārmaiņus bija kopā ar tīģerēnu visu diennakti. Pateicoties veterinārārstu centieniem, viņš jau no divarpus mēnešu vecuma divreiz dienā devās pastaigā pa zoodārzu. Tīģerēns pazīst savas kopējas un svešiniekus. Ja notiek kas aizdomīgs, Klifs slēpjas garā zālē vai krūmājā. Draugiem gan viņš atļauj sevi apgāzt augšpēdus un pakasīt vēderu, tomēr klēpī sēž nelabprāt. Kā jau kaķis, Klifs Grants ir brīvdomātājs, kurš staigā tur, kur pašam tīk.

Klifs Grants ir sadraudzējies ar labradora un rotveilera kucēnu vārdā Prada. I.Līdaka minēja, ka abi esot viena vecuma un vienas smaguma kategorijas. Pēc abu ikdienas skriešanas un ķīvēšanās, jau tik tikko manāms, ka tīģerēna pakaļkājai bijuši lūzumi.

Klifa Granta dienas režīms sākas plkst.10 no rīta, kad brokastīs viņš saņem liellopu gaļas mīkstumus un gaļas kaulu, olas un vitamīnus. Līdz plkst.13 tīģerēnam ir rotaļu laiks, bet no plkst. 13 līdz 14 Klifam un Pradai ir apmeklētāju laiks, kad abu rotaļas var novērot jebkurš zoodārza viesis.

Mazs tīģerbērns zoodārzam ir ilgi gaidīts jaunums, jo ilgu laiku neveicās ar saskanīgu tīģeru pāru izveidi. 2008.gadā zoodārzā ieradās Klifa Granta māte Katrīna, kura iepriekš mita Maskavas zoodārzā. Uzsākot 2010.gadu, zoodārza darbinieki nosolījās, ka Tīģera gadā atradīs tīģerieni Katrīnai vīru. Pērn, pavasarī no Banhemas zoodārza tika atvests tīģeris Vasja, kurš piepildīja darbinieku solījumu. Vasja un Katrīna ir saskanīgs pāris, tādēļ arī turpmāk var cerēt uz pēcnācējiem.

Šobrīd Rīgas Zooloģiskajā dārzā mīt četri Amūras tīģeri - Astra, Katrīna, Vasja un Klifs Grants.

Svarīgākais