Joprojām nav sākti grausta Murjāņu ielā sakārtošanas darbi

Grausta Rīgā, Murjāņu ielā 59/61A, piespiedu sakārtošanas darbi vēl nav sākti, aģentūrai BNS pastāstīja Rīgas domes (RD) Īpašuma departamenta sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Ilze Krūkle.

Viņa norādīja, ka atbilstoši RD lēmumam ar ēkas Murjāņu ielā piespiedu sakārtošanu pašvaldība uzdeva īpašniekam sākt un veikt RD lēmumā paredzētos darbus viena mēneša laikā no RD lēmuma, tādējādi darbi ir jāsāk 16.decembrī un jāpabeidz ne vēlāk kā triju mēnešu laikā.

Īpašuma departamenta darbinieki 12.decembrī apsekoja ēku Murjāņu ielā un konstatēja, ka RD lēmumā uzdotie darbi vēl nav sākti. Īpašnieks ir informēts, ka gadījumā, ja līdz 16.decembrim ēkas konservācijas darbi netiks sākti, RD Īpašuma departaments sāks RD lēmuma piespiedu izpildi, informēja Krūkle.

Jau vēstīts, ka šogad 1.novembrī RD atbalstīja izdemolētās un pamestās ēkas Murjāņu ielā 59/61A piespiedu sakārtošanu, nosakot, ka ēkas Murjāņu ielā īpašniekam viena mēneša laikā no RD lēmuma spēkā stāšanās dienas jāsāk ēkas konservācija, kā arī vienu nedēļu pirms darbu sākšanas jāpaziņo RD Īpašuma departamentam par paredzēto darbu izpildes termiņiem, iesniedzot darbu grafiku un plānoto risinājumu aprakstu ēkas konservācijai. Noteikts, ka ēkas konservācija jāpabeidz ne vēlāk kā triju mēnešu laikā.

Pēc konservācijas darbu pabeigšanas ēkas Murjāņu ielā īpašniekam viena mēneša laikā būs jānodrošina tās fasāžu apsegšana ar dekoratīvu pārsegu. Ja pašvaldības uzdotie darbi netiks izpildīti laikā, RD Īpašuma departaments nodrošinās ēkas piespiedu konservāciju tādā apmērā, kas nodrošinātu, ka ir novērsts sabiedriskās drošības un kārtības apdraudējums. Iztērētos pašvaldības līdzekļus vēlāk iecerēts piedzīt no ēkas Murjāņu ielā īpašnieka.

Četrstāvu ķieģeļu ēkas Murjāņu ielā kopējā platībā ir 1973 kvadrātmetri (m2). Īpašuma tiesības uz to nostiprinātas kompānijai "Murjāņu 59" (iepriekš "STATS ceļi").

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.