Ugunsgrēks "Galerijā Centrs" likvidēts

Ugunsgrēks tirdzniecības centrā "Galerija Centrs" Vecrīgā sestdien ir likvidēts, taču pagaidām tirdzniecības centrs apmeklētājiem vēl ir slēgts, aģentūrai BNS pavēstīja tirdzniecības centra apsaimniekotāja "Linstow Center Management" Komunikācijas konsultante Ieva Stūre.

Viņa sacīja, ka pagaidām centrā notiek sakārtošanas darbi, un tiek pārbaudīts, vai tiešām viss ir kārtībā. Tirdzniecības centra darbība tiks atsākta pēc tam, apliecināja Stūre.

Saskaņā ar Stūres teikto sestdien ap pulksten 12.35 "Galerijas Centrs" apsardze saņēma trauksmes signālu un konstatēja piedūmojumu tirdzniecības centra 6.stāvā "Kolonna SPA" pirts telpās. Evakuācijas darbi veikti atbilstoši un 10 minūšu laikā pēc piedūmojuma konstatācijas bija pilnībā evakuēti visi tirdzniecības centra darbinieki un apmeklētāji.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Šembele aģentūtu BNS informēja, ka tirdzniecības centra 6.stāvā dega 20 kvadrātmetrus plaša platība, bet jumts dega 25 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēka cēlonis pagaidām nav zināms.

Jau vēstīts, ka tirdzniecības centrā "Galerija Centrs" Vecrīgā sestdien izcēlās ugunsgrēks. Tā kā tirdzniecības centrs ir sabiedriska ēka, ugunsgrēkam tika izsludināta paaugstināta bīstamība, no "Galerijas Centrs" evakuēti visi apmeklētāji, un uz notikuma vietu nosūtītas septiņas tehnikas vienības.

Negadījumā ir arī viens cietušais - ar dūmiem saindējies apsardzes darbinieks, kurš nogādāts slimnīcā.

Latvijā

“Bērni vasarā trīs mēnešu laikā ne tikai aizmirst lielāko daļu no mācību materiāla, bet arī zaudē ieradumu mācīties,” bērnus uzskatot par neattīstītām būtnēm, portālā “Manabalss.lv” parakstu vākšanu uzsācis kāds Pjotrs Kurtukovs, aicinot atteikties no vasaras brīvlaika trīs mēnešu garumā, tā vietā atstājot brīvdienas no 15. jūnija līdz 31. jūlijam. Viedokļi par to ir dažādi.

Svarīgākais