No zemessūcēja iztecējusi viela 500 metru garumā piesārņo Ķīšezeru

Rīgā šonedēļ zemessūcējs, iespējams, ar dīzeļdegvielu piesārņojis Ķīšezeru, aģentūrai BNS pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Šembele.

Ceturtdien ap pusdienas laiku kāds makšķernieks ievērojis, ka Jaunciema gatves pusē uz ezera atrodas nezināmas izcelsmes vielas plankums.

Atbraukušie ugunsdzēsēji konstatēja, ka Jaunciema gatves 161 pusē pie piestātnes sasvēries zemessūcējs un no viņa iztecējusi viela, kas uz ezera izveidojusi 20 metru platu un 500 metru garu plankumu.

Lai ierobežotu vielas izplatīšanos, ugunsdzēsēji izlikuši 100 metrus bonu. Glābēji pieļauj, ka iztecējusī viela ir dīzeļdegviela vai eļļa.

Par notikušo informēts Valsts vides dienests un citi atbildīgie dienesti. Šembele arī zināja teikt, ka noskaidrots zemessūcēja saimnieks, kurš, iespējams, piektdien ieradīšoties, lai iztaisnotu savu peldlīdzekli.

Ugunsdzēsēji pieļauj, ka zemessūcējs sasvēries nedēļas nogalē un nedēļas sākumā esošo vēja brāzmu dēļ, kā arī ūdenslīmeņa svārstību rezultātā.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais