Līvu laukumā iecerēta jauna strūklaka

Līvu laukumā iecerēta jauna strūklaka bez dziļa atklātā baseina, lai laukums būtu brīvi šķērsojams, norāda Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Pēc Pilsētas attīstības departamenta pasūtījuma ir izstrādāts projekts jaunai strūklakai. Piedāvātais strūklakas risinājums iecerēts bez dziļa atklātā baseina, lai viss laukums būtu brīvi šķērsojams. Projekts vēl nav pilnībā saskaņots visās atbildīgajās pašvaldības struktūrās, un pašlaik atklāts ir tā finansējuma jautājums.

Jaunās strūklakas ieceri un Līvu laukuma attīstību trešdien apspriedīs arī Rīgas domes amatpersonas, apmeklējot to.

Lai labiekārtotu Līvu laukumu pirms tradicionālā Ziemassvētku tirdziņa, trešdien aģentūra "Rīgas dārzi un parki" demontēs tur esošo kādreizējo strūklaku. Plkst.12 darbu norisi dosies apskatīt Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs, Austrumu izpilddirekcijas izpilddirektors Dmitrijs Pavlovs un citas pašvaldības amatpersonas.

Ar pilsētas izpilddirektora rīkojumu "Rīgas dārziem un parkiem" ir pārskaitīti 3535 lati Līvu laukuma strūklakas demontāžai un labiekārtošanas darbiem.

Latvijā

No nākamā mācību gada varētu aizliegt izmantot mobilos tālruņus skolās 1.- 6.klašu skolēniem, ja vien tie nebūs nepieciešami mācību priekšmeta programmas apgūšanai, šādus grozījumus Izglītības likumā šodien atbalstīja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.