Lāčplēša dienā Rīgā būs plaša pasākumu programma

Lāčplēša dienā, 11. novembrī, Rīgas iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja apmeklēt Lāčplēša dienai veltītus bezmaksas koncertus, kino seansus, kā arī iesaistīties interaktīvās, vēsturi izzinošās aktivitātēs.

Lāčplēša dienai veltītajā kultūras programmā paredzēti vairāki koncerti, kas notiks gan pilsētas centrā, gan mikrorajonos. No plkst.18 līdz pat 22 Anglikāņu baznīcā ikvienam būs iespēja baudīt koru "Austrums" un "Sōla" priekšnesumu, kā arī dzirdēt solistu Ilzes Gruntes, Andra Gruntes, Haralda Sīmaņa un ērģelnieka Jāņa Pelšes māksliniecisko sniegumu koncertā "Daugav'malā mierīgs vakars".

Sv.Pētera baznīcā plkst.18.30 koncertā "Kur gājputni, kur mana tauta" uzstāsies Latvijas Nacionālās operas solisti Sonora Vaice un Raimonds Bramanis kopā ar Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas meiteņu kori "Sapnis", Jauno Rīgas vīru kori un pūšaminstrumentu grupu.

Savukārt Rīgas Latviešu biedrības namā plkst.19 būs iespēja dzirdēt Latvijas vīru koru sniegumu diriģenta Edgara Račevska vadībā dižkoncertā "Karavīru dziesmas". Iedzīvotāji aicināti arī uz koncertu Strēlnieku laukumā, kurā muzicēs vīru kopa "Vilki", grupa "Skyforger" un vairākas folkloras kopas, bet vakarā, līdz ar ugunsplosta palaišanu Daugavā, paredzēta arī kopīga sadziedāšanās pie Rīgas pils.

Lāčplēša dienas atcerei iedzīvotājiem ir iespēja iesaistīties arī patriotiski izzinošās aktivitātēs. No plkst.12 līdz 16 Zaķusalā pasākumā "11. novembris – mūsdienu acīm…" ikvienam interesentam būs iespēja apskatīt kaujas ekipējumu un ieroču reprodukciju, iesaistīties viktorīnā par brīvības cīņām, pārbaudīt savus spēkus strēlnieku stafetē, kā arī noskatīties filmu "Bermontiāde". Savukārt Andrejsalā risināsies patriotiska piedzīvojumu spēle jauniešiem "Rīgas hronikas 11.11.11.", kurā dalību atraktīvās komandu sacensībās pieteikušas 20 komandas.

Latvijā

No nākamā mācību gada varētu aizliegt izmantot mobilos tālruņus skolās 1.- 6.klašu skolēniem, ja vien tie nebūs nepieciešami mācību priekšmeta programmas apgūšanai, šādus grozījumus Izglītības likumā šodien atbalstīja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.