Politiski represētajiem Rīgā valsts svētkos pabalstos izmaksās 200 tūkstošus latu

Politiski represētajiem un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem – valsts pensiju saņēmējiem – Rīgas dome valsts svētkos izmaksās 50 latu lielu pabalstu, aģentūru BNS informēja pašvaldības pārstāve Lita Brice.

Šogad pabalstu plānots izmaksāt 4000 cilvēkiem kopumā 200 000 latu.

Pabalstu izmaksās rīdziniekiem, tostarp sociālās aprūpes centros dzīvojošajiem. Pabalsts tiek piešķirts reizi gadā bez iesnieguma un bez ienākumu un materiālās situācijas izvērtēšanas, norādīja Brice.

To varēs saņemt, uzrādot politiski represētās personas vai nacionālās pretošanās kustības dalībnieka statusu un personu apliecinošu dokumentu, 2. un 3.novembrī Zemgales priekšpilsētā dzīvojošie, 4.novembrī – Pētersalas, Jaunmīlgrāvja un Sarkandaugavas mikrorajonā dzīvojošie, 7. un 8.novembrī –Latgales priekšpilsētā dzīvojošie, 9. un 10.novembrī – Kurzemes rajonā dzīvojošie, 11.novembrī – Vecmīlgrāvja, Vecāķu un Jaunciema mikrorajonā dzīvojošie, 11. un 15. novembrī – Vidzemes priekšpilsētā, Čiekurkalnā, Mežaparkā un Centra rajonā dzīvojošie.

Pērn šādu pabalstu saņēma 3849 personas, kurām kopumā izmaksāja 193 150 latu.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.