Ugunsgrēkā Rīgā trīs bojāgājušie, deviņi izglābušies

Ugunsgrēkā divstāvu koka mājā Rīgā, Kadiķu ielā, naktī uz piektdienu izcēlies ugunsgrēks, kurā gājuši bojā trīs, bet izglābušies deviņi cilvēki.

Par to Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija!" pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) operatīvais dežurants Vitauts Šileiķis.

Bojā gājusi sieviete un divi vīrieši, visi aptuveni 40–50 gadu veci, aģentūrai BNS pastāstīja VUGD.

Izsaukums saņemts ap plkst.3, un, kad pēc sešām minūtēm pirmās divas autocisternas ieradās notikuma vietā, divstāvu koka dzīvojamās mājas pirmais un otrais stāvs jau daļēji dega ar atklātu liesmu, tāpēc šis pasludināts par paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku un uz notikuma vietu izbrauca papildspēki.

Nekavējoties viena ugunsdzēsēju grupa sāka pārmeklēt otro stāvu, paralēli sākti arī dzēšanas darbi. No mājas pagalma puses pa logu izglābta viena sieviete, kura nodota mediķiem.

Vēl viena ugunsdzēsēju grupa iekļuva ēkas pirmajā stāvā un sāka tā pārmeklēšanu. Ēkas otrajā stāvā tika atrasts vīrietis, kurš gulēja uz grīdas pie dzīvokļa ieejas durvīm. Pirmajā stāvā tika atrasta bojā gājusi sieviete, bet otrā stāva dzīvoklī – vēl viens vīrietis.

Pirms VUGD ierašanās astoņi cilvēki bija paši izkļuvuši ārā no degošās mājas pirmā stāva.

Ugunsgrēka kopējā platība bija 100 kvadrātmetru.

Ugunsgrēks likvidēts piektdienas rītā ap plkst.8.

Notikuma vietā strādāja piecas autocisternas, divi autopacēlāji un vienas autokāpnes.

Ugunsgrēka iemeslu noskaidros Valsts policija.

Pagājušajā diennaktī ugunsgrēkos cietuši vēl divi cilvēki – Rīgā, Spilves ielā, kādas piecstāvu mājas pirmā stāva dzīvoklī degušas lupatas un ar dūmiem saindējies 40 gadu vecs vīrietis, kurš, iespējams, bijis alkohola reibumā. Iespējamais ugunsgrēka iemesls ir neuzmanīga smēķēšana. Savukārt Cesvaines pagastā, degot vienstāva dzīvojamajai mājai, apdegumus guvis 30 gadu vecs vīrietis.

Ķekavas novadā kādai trīsstāvu mājai aizdedzies jumts, no ēkas evakuēti četri cilvēki, neviens nav cietis.

Pagājušajā diennaktī reģistrēti 18 ugunsgrēki, tostarp seši Rīgā un 12 citviet Latvijā.

Svarīgākais