Poļiščukas teātris akceptējis 5000 latu parādu; samaksāts vēl nav

Režisores Gaļinas Poļiščukas vadītās "Teātra observatorijas" valdes loceklis ar "Rīgas namiem" parakstījis aktu, akceptējot aprēķināto parāda summu – vairāk nekā 5000 latu par komunālajiem pakalpojumiem.

Panākta arī vienošanās, ka Kongresu namā tiek noņemtas "Teātra observatorijas" izkārtnes, aģentūrai BNS pastāstīja "Rīgas namu" pārstāve Terēza Luksa.

Savukārt teātra mēbeles, apskaņošanas un gaismu tehnika, kā arī cits īpašums aizvien atrodas Kongresu nama telpās, kuras kopš pagājušās nedēļas ir aizzīmogotas.

Tālāka virzība "Rīgas namu" sarunās ar "Teātra observatoriju" par telpu atbrīvošanu sagaidāma nākamnedēļ, sacīja Luksa.

Jau vēstīts, ka "Teātra observatorijas" režisore Poļiščuka vēl pagājušajā nedēļā pauda cerību, ka izdosies vienoties ar "Rīgas namiem" par 5000 latu lielā parāda samaksu un iespēju arī turpmāk iestudēt izrādes Kongresa nama Jaunajā zālē. Viņa uzskata, ka parāds nav tik liels, lai tā dēļ teātri izliktu uz ielas. Savu viedokli "Teātra observatorija" plānoja aizstāvēt tiesā.

Poļiščuka kopā ar "Teātra observatorijas" radošo grupu Kongresu nama Jaunajā zālē izrādes sāka spēlēt pērn septembrī – pēc tam, kad Kultūras ministrija teātrim bija atteikusi dotāciju un teātrim bija jāpamet iepriekšējās telpas Tērbatas ielā.

Lēmumu, ka Kongresu namā atradīsies teātris, pieņēma toreizējais Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC). Pērn jūnija beigās Poļiščuka pievienojās Tautas partijai (TP) un startēja arī 10.Saeimas vēlēšanās "Par labu Latviju" sarakstā.

Tomēr šā gada jūlijā "Rīgas nami" nolēma pārtraukt sadarbību ar šo teātri, pamatojot, ka nebija izpildīti līguma nosacījumi par izrāžu skaitu un apmeklētāju piesaisti, kā arī bija iekrājies komunālo maksājumu parāds apmēram 5000 latu apmērā. Turpmāk "Teātra observatorijai" būtu tiesības konkursa kārtībā pretendēt izmantot attiecīgās telpas kā jebkuram citam nomniekam atsevišķiem projektiem.

Svarīgākais