Par Ušakovam ziedotajiem līdzekļiem apmaksā ārstēšanās izdevumus diviem bērniem

Valsts norēķinu centrs apmaksājis pirmos ārstēšanās izdevumus bērniem no Rīgas mēra Nila Ušakova ģimenei ziedotajiem līdzekļiem, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Palīdzību saņēmusi 17 gadu veca meitene, kurai saistībā ar smagu aknu vēnu patoloģiju un iniciālu aknu cirozi veikta izmeklēšana, konsultācija un šuntēšanas operācija Austrijā. Saņemtās veselības aprūpes pakalpojuma izmaksas ir 12 691,26 lati.

Palīdzību saņēmis arī septiņus gadus vecs zēns, kuram saistībā ar smagu iedzimtu mugurkaula patoloģiju Šveicē veikta mugurkaula skoliotiskas deformācijas korekcijas operācija, kuras izmaksas ir 51 184,60 latu.

Jau vēstīts, ka Ušakovs no saziedotajiem 220 tūkstošiem latu apmaksājis ārstēšanos pēc negadījuma "Nordea" Rīgas maratonā. Viņa ārstēšana Berlīnes "Charite" klīnikā izmaksājusi 68 373 eiro jeb 48 052 latus, savukārt pārējo summu – apmēram 170 tūkstošus latu – viņš nolēmis ziedot labdarībai, to paredzot cilvēku ārstēšanai ārvalstīs.

Līdzekļi pārskaitīti Valsts norēķinu centram ar mērķi segt ārstēšanās izdevumus bērniem, kuru saņemšanai Veselības norēķinu centrs normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ir izsniedzis atļauju.

No saziedotajiem līdzekļiem tika segti arī ārvalstīs autoavārijā cietušā Latvijas džudista Vladimira Osnača ārstēšanās izdevumi Stambulas slimnīcā 15 tūkstošu eiro apmērā.

Latvijā

Valsts drošības dienests pabeidzis izmeklēšanu esošajos kriminālprocesos par prettiesisku darbību Ukrainā, karojot Krievijas pusē. Prokuratūra tiesai nosūtījusi 6 lietas, bet vairākās apturētas, jo, piemēram, persona ir meklēšanā un nav iespējams uzrādīt apsūdzību, Viena no lietām, kas šī iemesla dēļ apturēta ir pret Ilijasu Mahamajevu. Par karošanu Krievijas pusē viņam plāno atņemt Latvijas pilsonību, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”, atsaucoties uz iekšlietu ministra Rihards Kozlovska teikto (JV).

Svarīgākais