Šodien Ziepniekkalnā notiek talka

Ziepniekkalnā ceturtdien notiks talka "Plastmasas karma", kuras laikā plānots sakopt teritoriju un pievērst sabiedrības uzmanību plastmasas piesārņojuma problēmai, norāda biedrības "Pēdas LV" valdes priekšsēdētāja Vita Jaunzeme.

Talka notiks no plkst.15 līdz 18, kad skolēni un studenti no Rīgas piedalīsies Ziepniekkalna teritorijas sakopšanā. Talkā paredzēts sakopt mazdārziņiem tuvējā teritorijā izveidojušās neatļautas atkritumu izgāztuves, kā arī izglītot talkas dalībniekus par plastmasas atkritumu kaitīgo ietekmi uz vidi.

Visi talkotāji uz talkas vietu tiks nogādāti ar bezmaksas transportu, kas plkst.14.30 aties no Kongresu nama autostāvvietas. Atkritumu savākšanas process tiks organizēts kā draudzīgas sacensības starp talkotāju komandām, sacenšoties par lielāko savākto atkritumu un īpaši PET pudeļu maisu skaitu.

Pasākuma noslēgumā talkotājiem būs iespēja nobaudīt uz ugunskura gatavotu zupu, kā arī atpūsties pēc paveiktā darba mūziķu un DJ Rudd spēles pavadībā.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais