Plāno nojaukt vēl 12 Rīgas pašvaldības graustu

Rīgas domes (RD) Pilsētas īpašuma komiteja pirmdien atbalstīja vēl 12 pašvaldībai piederošu graustu nojaukšanu, ziņo domes sabiedrisko attiecību speciālists Viktors Daugmalis.

Viņš informēja, ka līdz decembrim plānots nojaukt pašvaldībai piederošos graustus Biķernieku ielā 260, Lielvārdes ielā 130, Mazajā Nometņu ielā 19A, Mazajā Nometņu ielā 68, Silikātu ielā 5, Jaunciema gatvē 6, Jūrmalas gatvē 22, Sparģeļu ielā 1, Tapešu ielā 16, kā arī Ūnijas ielā 93, Ķeguma ielā un Maskavas ielā.

Saskaņā ar dokumentiem pašvaldības graustus veido neizmantojamas dzīvojamās ēkas, nedzīvojamā ēka–garāža, šķūņi, ēku un jaunbūvju pamati, kā arī citi īpašumi.

Tāpat komiteja uzklausīja RD Īpašuma departamenta ziņojumu par turpmāko rīcību ar pārējiem pilsētas graustiem. Daugmalis norādīja, ka kopš augusta jau ir pilnībā pabeigta pašvaldības objektu Ezera ielā 4 un Zilupes ielā 15 demontāža. Pārējo objektu demontāžu, kuru nojaukšanu paredz iepriekš pieņemtie RD lēmumi, iecerēts pabeigt oktobrī. Vēl ir pieņemti domes lēmumi par četriem objektiem, kurus plānots nojaukt līdz 1.novembrim.

Pēc sagatavoto un jau pieņemto RD lēmumu izpildes par būvju nojaukšanu Īpašuma departamenta apzināto būvju uzskaitē paliks 32 pašvaldībai piederoši vai piekrītoši objekti un 13 objektu, kuriem piederība nav zināma. "Turpmāka Īpašuma departamenta rīcība notiks pakāpeniski, jo ir atkarīga no privatizācijas un atsavināšanas procesa norises, kā arī no pašvaldībai pieejamajiem finanšu resursiem," informēja Daugmalis.

Galīgais lēmums par 12 Rīgas pašvaldības graustu nojaukšanu jāpieņem deputātiem RD sēdē.

Jau vēstīts, ka RD Īpašuma departaments apkopojis datus par kopumā 247 graustiem galvaspilsētā, tostarp 109 ir ar augstu sabiedriskās drošības apdraudējuma pakāpi.

Kā bīstamākos Rīgas graustus Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs iepriekš minēja īpašumu G.Astras ielā 4, Lomonosova ielā 5, A.Deglava ielā 41, Viskaļu ielā 16, Jēzusbaznīcas ielā 17, Valdeķu ielā 51, kā arī Valmieras ielā 41, Ieriķu ielā 5, Skaistkalnes ielā 17, Ogļu ielā 22 un citus. Lielāko daļu no šiem īpašumiem vairs nav iespējams sakārtot, un tos atliek tikai nojaukt, viņš atzina.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.