Rīgas Latviešu biedrības namā nobalso Prezidiju konventa vīru koris korporāciju cepurītēs

Rīgas Latviešu biedrības namā sestdien priekšpusdienā savas balsis Saeimas vēlēšanās atdeva arī Prezidiju konventa vīru kora dalībnieki.

Apmēram desmit jaunu vīriešu korporāciju cepurītēs jeb deķeļos izcēlās pārējo balsotāju vidū, stāvot garajā rindā uz RLB Kamīnzālē izvietoto iecirkni. Viņi aģentūrai BNS pastāstīja, ka ir no Prezidiju konventa vīru kora un neilgi pirms balsošanas uzstājušies ar muzikālu apsveikumu korporācijas "Fraternitas Lataviensis" 85 gadu jubilejas pasākumā blakus esošajā Latvijas Universitātes aulā.

"Atnācām kopīgi izpildīt savu pilsoņa pienākumu," sacīja viens no kora dalībniekiem.

RLB iecirkņa vadītāja Gita Grīnberga-Gulbe aģentūrai BNS atzina, ka iedzīvotāju aktivitāte ir nemainīgi augsta un pie iecirkņa visu laiku ir rinda. Viņa pat pieļāva, ka kādā brīdī būs jāpasūta papildu vēlēšanu zīmes.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais