Rīgā privātie bērnudārzi pārvilina pedagogus no pašvaldības dārziņiem

Rīgā privātie bērnudārzi pārvilina pedagogus no pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēm, un pašlaik pašvaldības bērnudārzos izveidojušās 96 vakances.

Rīgas domes (RD) Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktora vietnieks Ivars Balamovskis ceturtdien RD Izglītības, kultūras un sporta komitejas sēdē atzina, ka šī problēma pašvaldības dārziņos iezīmējusies jau ilgāku laiku un ir saistāma ar vilinošāku atalgojumu privātajos bērnudārzos, vēlmi iegūt papildu kvalifikāciju, izvēli par labu citai profesijai un citiem iemesliem.

"Pirmsskolā neliels deficīts ir bijis vienmēr," teica Balamovskis, norādot, ka katrā pašvaldības bērnudārzā nav vairāk par vienu vakanci un problēmu risina, pārdalot slodzes starp esošajiem pedagogiem.

Lūgts minēt iespējumus risinājumus šai problēmai, Balamovskis sacīja, ka viens no iespējamiem rīcības veidiem, attīstoties bērnudārzu pedagogu deficīta problēmai, varētu būt atjaunot pašvaldības ieguldījumu pašvaldības pedagogu gatavošanā.

Atbilstoši portālā "e-skola.lv" publicētajai informācijai pašlaik pirmsskolas izglītības iestādēs ir 96 vakances pirmsskolas pedagoga amatā.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais