Rīgā līdz ar mācību gada sākumu vietām vērojami lielāki sastrēgumi

Rīgā līdz ar mācību gada sākumu vietām izveidojušies sastrēgumi, kādi skolēnu vasaras brīvlaikā nebija vērojami.

Rīgas domes (RD) Satiksmes vadības centrā aģentūra BNS noskaidroja, ka uz Vanšu tilta virzienā uz centru aizvien ir lielāks sastrēgums nekā ierasts. Tas, visticamāk, skaidrojams ar mācību gada atsākšanos un transporta plūsmas palēnināšanos līdz ar to. Savukārt Akmens tilts pēc plkst.9 jau ir izbraucams bez sarežģījumiem.

Ar nedaudz ilgāku laiku nokļūšanai galā no rīta bija jārēķinās, braucot arī pa citām lielākajām ielām virzienā uz centru.

Aģentūra BNS novēroja, ka pirms plkst.9 liels sastrēgums bija uz Deglava ielas tilta virzienā uz centru – tur automašīnas stāvēja sastrēgumā visā tilta garumā. Aizkavējumi satiksmē bija vērojami arī Avotu ielā, kur sastrēgums bija posmā no Matīsa ielas līdz Lāčplēša ielai.

Latvijā

99 procenti pasaules datu tiek pārraidīti, izmantojot globālo zemūdens kabeļu tīklu. Katru dienu, izmantojot kabeļu tīklus, tiek veikti finanšu darījumi aptuveni 10 triljonu dolāru apmērā. Tie ir NATO dati. Kritiskā zemūdens infrastruktūra ietver arī elektriskos kabeļus, kā arī cauruļvadus, pa kuriem piegādā naftu un gāzi. Ņemot vērā kabeļu tīklu milzīgo nozīmīgumu, kā arī citas kritiskās infrastruktūras apdraudējumu, Krievija plāno sabotāžas un kiberuzbrukumus, kas var izraisīt katastrofālas sekas. Vai Latvija tam visam gatavojas? To skaidro Zemessardzes komandieris Kaspars Pudāns.

Svarīgākais