"Rīgas siltums": pagājušās sezonas apkures rēķini nomaksāti 93% apjomā

Vasarā parādnieku skaits Rīgas siltumapgādes uzņēmumam "Rīgas siltums" (RS) ir būtiski samazinājies salīdzinājumā ar maiju un apkures rēķini segti 93% apjomā, piektdien intervijā Latvijas Radio pastāstīja RS valdes priekšsēdētājs Normunds Talcis.

Viņš gan atklāja, ka situācija šogad saistībā ar apkures parādiem ir nedaudz sliktāka nekā 2010.gadā - pērn šajā laikā apkures rēķini bija nomaksāti 95% apjomā. "Visi parādi nav dzēsti. Ir uzlabojusies situācija būtiski kopš maija, bet parādi vēl ir. Esam griezušies pie apsaimniekotājiem, mudinām viņus maksāt, lai varētu laicīgi uzsākt apkures sezonu," stāstīja RS valdes priekšsēdētājs.

Jautāts par priekšlikumu par interneta lapas izveidi, kurā būtu informācija par māju parādiem, Talcis atzina, ka pagaidām ideja nav realizējusies. "Interneta vietne nav izveidota. Mēs gribējām tādu izveidot un griezāmies Konkurences padomē (KP) un Datu aizsardzības centrā, kas akceptēja šo ideju. Taču ar KP vēl notiek sarakste, lai precizētu, kādā veidā šie dati varētu tikt ievietoti," stāstīja Talcis. Viņš gan piebilda, ka, ja iedzīvotāju individuāli jautā RS par mājas parādu, tad uzņēmums šādu informāciju sniedz.

RS vadītājs prognozēja, ka bez apkures parādu dēļ šajā apkures sezonā Rīgā neviens nepaliks. "Tie, kas nebūs norēķinājušies par iepriekšējo apkures sezonu, tiem mēs nepieslēgsim. Bet zinu, ka namu apsaimniekotāji aktīvi risina šo jautājumu - citi piesaista kredītlīnijas, vai ievieš nelielus avansa maksājumus par nākošo apkures sezonu, lai varētu laicīgi uzsākt apkures sezonu. Līdz novembrim jau visi samaksā un atrod līdzekļus un iespējas. Es domāju, ka visu ziemu neviens nepaliks bez apkures," teica Talcis.

RS ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. 77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir vairāk nekā 876 kilometri, no kuriem 72% atrodas RS īpašumā.

Latvijā

Latvijā faktiskā bezdarba līmenis šogad augusta beigās, tāpat kā mēnesi iepriekš, bija 6,8%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes darbaspēka apsekojuma dati.

Svarīgākais