1.septembra svinības pagājušas mierīgi; visbiežākais nepilngadīgo pārkāpums bijusi smēķēšana

Zinību dienas svinības Rīgā pagājušas salīdzinoši mierīgi, bez lieliem incidentiem, visbiežāk sastopamais pārkāpums nepilngadīgo vidū bijusi smēķēšana, piektdien Latvijas Radio informēja Rīgas pašvaldības policijas pārstāve Inese Tīmane.

Viņa atzina, ka visbiežāk sastopamais pārkāpums no nepilngadīgo puses bijusi smēkēšana, daži nepilngadīgie pieķerti arī reibuma stāvoklī.

"Ir arī konstatēti daži nepilngadīgie reibuma stāvoklī, bet šo nepilngadīgo skaits, kuri lieto alkoholu publiskā vietā, ir bijis krietni, krietni mazāks, salīdzinot ar, piemēram, 2007.gadu, kas bija uzskatāmi un diezgan ekstrēmi," norādīja Tīmane.

Piektdienas laikā gan vēl dati tiks precizēti, taču saskaņā ar patlaban viņas rīcībā esošo informāciju, vienā tirgotavā nepilngadīgajam pārdotas cigaretes, bet informācijas par to, ka būtu pārdots arī alkohols, nav.

Arī citu nopietnāku incidentu 1.septembrī šogad galvaspilsēta nav bijis.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.